logo
RNTV Live

Colaborare internațională: Bărbat reținut în Belgia după schimbul rapid de informații

arestat-tigari
Erika Stoica

Polițiștii din Belgia au reținut un bărbat în vârstă de 49 de ani, originar din județul Ilfov, în urma unei operațiuni de colaborare între forțele de poliție române și belgiene.

Schimbul eficient de informații între Centrul de Cooperare Polițienească Internațională – I.G.P.R., Serviciul de Investigaţii Criminale Constanța și Biroul ofițerului de legătură belgian de la București a condus la reținerea bărbatului în aeroportul Charleroi din Bruxelles.

Bărbatul era căutat în baza unui mandat european de arestare emis de Tribunalul Călărași, fiind condamnat la patru ani de închisoare pentru mai multe infracțiuni, inclusiv asociere pentru săvârșirea de infracțiuni și complicitate la infracțiunea de evaziune fiscală.

Se crede că în perioada 2010-2013, acesta ar fi fost implicat în activități de evaziune fiscală, cauzând un prejudiciu estimat la 7.300.000 de unități monetare. Operațiunea de reținere a bărbatului a demonstrat eficiența colaborării internaționale în combaterea criminalității transfrontaliere.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

pnlvolonanupuslbogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor