logo
RNTV Live

Poșta Română a distribuit, până în acest moment, o proporție semnificativă din pensii

image-2021-04-29-24768826-0-posta-romana
Dudau Andreea Valentina

Poșta Română a distribuit, până acum, o proporție semnificativă din pensii. Până la finalul zilei, estimăm că vom atinge un nivel apropiat de distribuție completă. Situațiile în care pensiile nu au fost livrate reprezintă cazuri excepționale!

Compania Națională Poșta Română a declarat vineri că pensiile au fost distribuite într-un procent semnificativ până în prezent și se estimează că până la finalul zilei se va ajunge aproape de procentul maxim. Situațiile în care pensia nu a fost livrată sunt considerate cazuri excepționale.

“Aceste situații apar lunar, iar cei afectați vor putea să-și ridice pensiile în cursul săptămânii viitoare de la oficiile poștale”, a transmis compania.

Într-un comunicat de presă transmis vineri, reprezentanții companiei Poșta Română au subliniat că procesul de livrare a pensiilor a început în data de 27 aprilie, cu cinci zile înainte de programul obișnuit pentru distribuirea acestora.

”Ceea ce părea imposibil săptămâna trecută a devenit realitate printr-o mobilizare exemplară a angajaților Poștei Române. Poștașii au reușit să livreze pensiile într-o perioadă de mai puțin de o săptămână, ceea ce reprezintă o premieră pentru companie, procesul fiind de obicei de 15 zile. Livrarea pensiilor în avans, înainte de Sărbătorile de Paște, a presupus un efort extraordinar din partea tuturor entităților implicate în acest proces: Ministerul Muncii și Solidarității Sociale, Ministerul Finanțelor, Casa Națională de Pensii și partenerii noștri din sectorul bancar. Toate părțile implicate au colaborat remarcabil pentru a respecta termenele stabilite de către Guvernul României”, a explicat sursa citată. Conform comunicatului, distribuirea pensiilor pentru luna mai a început din data de 27 aprilie, iar ”întreaga echipă a Poștei Române s-a mobilizat exemplar, lucrând peste program, în weekend-uri și în zile de sărbătoare pentru a finaliza distribuirea pensiilor înainte de Sărbătorile de Paște”.

”Poștașii reprezintă elementul cheie în acest proces. Ei demonstrează profesionalism, punând mai presus de toate buna îngrijire a clienților noștri. Chiar și astăzi, în Vinerea Mare, unii poștași sunt încă pe teren și livrează aceste drepturi pentru a permite beneficiarilor să se bucure de sărbători liniștite alături de cei dragi”, a subliniat compania.

Prin urmare, până în prezent, pensiile au fost distribuite într-un procent semnificativ.

”Până la finalul zilei de astăzi, estimăm că ne vom apropia de procentul maxim de livrare. Situațiile în care pensia nu a fost livrată reprezintă cazuri excepționale, în care beneficiarii nu au fost găsiți la domiciliu sau au preferat să ridice direct de la oficiul poștal. Aceste cazuri apar în fiecare lună, iar cei aflați în această situație își vor putea ridica pensiile în cursul săptămânii viitoare de la oficiile poștale”, a precizat sursa citată.

De asemenea, compania a menționat că a întreprins toate măsurile posibile pentru a asigura livrarea pensiilor înainte de Sărbătorile de Paște prin: asigurarea unei bune colaborări cu toate părțile implicate; mobilizarea întregii echipe, atât administrative, cât și operaționale, prin ore suplimentare, lucrul în weekend-uri și în zile de sărbătoare; gestionarea unor costuri suplimentare pentru a respecta Hotărârea de Guvern și Memorandumul emise în data de 25 aprilie.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

pnlvolonanupuslbogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor