logo
RNTV Live

Primăria Braşov începe investirea a aproximativ 55 de mii de lei pentru consultarea urşilor

big-ursul-brun-3-rprm
Constantin Corina

Primăria Brașov a încheiat un acord cu o clinică medicală veterinară din județul Brașov pentru furnizarea de servicii, stabilind o valoare maximă de 46.150 de lei, fără TVA, adică 54.918,5 lei cu TVA, pentru perioada viitoare.

La orice intervenție este necesară și prezența unei echipe de veterinari care să se ocupe atât de un consult al animalului, cât și de tranchilizare sau de eutanasiere, dacă situația o impune.

Problemele cu urșii devin tot mai frecvente pentru autorități, iar relocarea lor din zonele locuite implică cheltuieli semnificative. De aceea, în fiecare intervenție este esențială prezența unei echipe veterinare, responsabilă atât de evaluarea stării animalelor, cât și de administrarea de calmante sau chiar de eutanasiere, în funcție de situație.

Costurile vor fi diferite în funcție de complexitatea intervenției, însă conform informațiilor disponibile pe portalul de achiziții publice, Primăria va achita clinicii veterinare 400 de lei pentru fiecare intervenție.

De asemenea, pentru asigurarea unei permanențe sau a intervenției imediate a medicului veterinar în prevenirea și combaterea atacurilor de urs brun, se va plăti lunar un abonament de 1.000 de lei.

În plus, pentru fiecare exemplar de urs, se vor plăti 200 de lei pentru marcarea acestuia, 750 de lei pentru extragerea prin tranchilizare, la care se adaugă 550 de lei pentru eutanasiere, aceasta din urmă fiind aplicată doar în cazuri excepționale.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

pnlvolonanupuslbogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor