logo
RNTV Live

DUMITRU MĂNOIU, PERSONALITATEA LUNII APRILIE ÎN BUZĂU

Costin

Dumitru Manoiu a fost desemnat de autoritatile buzoine personalitatea lunii aprilie.  Expert in ingineria chimica, Manoiu are 35 de brevete de invenții de importanță mondială. În plus, consilierii locali buzoieni au decis să-i acorde titlul de cetatean de onoare.

Profesor, doctor, inginer și expert în Ingineria Chimică, Dumitru Mănoiu a absolvit Colegiul Național ,,B. P. Hasdeu’’, Facultatea de chimie industrială din cadrul Institutului Politehnic București, ca șef de promoție în 1970. În 1979 a obținut titlul științific de Doctor în Inginerie Chimică  la Tokyo Institute of Technology, în Japonia, unde devine și profesor asociat. În 1996, la Universitatea din Barcelona, obține diploma de Expert în Management.

A descoperit noi resurse minerale de importanță economică și a elaborat cel mai mare proiect european din domeniul energetic și chimico-metalurgic, cu 8 brevete noi de invenții. Are în total  35 de brevete de invenții de importanță mondială.

Dumitru Mănoiu a devenit cetățean de onoare al municipiului Buzău.

Dumitru Mănoiu s-a născut pe 29 aprilie 1947, în satul Tega, din comuna Pănătău, într-o familie de 5 copii.

pnlvolonanupuslbogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor