logo
RNTV Live

Mai mult de o intervenție în fiecare minut, în ultimele 24 de ore. Pompierii au muncit la foc automat!

incendii grecia (1)
Erika Stoica

Mai mult de o intervenție în fiecare minut, în ultimele 24 de ore

În cursul zilei de ieri , pompierii militari au intervenit cu promptitudine în peste 1.500 situații de urgență înregistrate la nivel național.

În acest interval, cele mai solicitate au fost echipajele SMURD, care au gestionat aproximativ 80% din totalul intervențiilor. Pe timpul acestor misiuni, 1.282 de persoane au fost asistate medical.

Concomitent cu misiunile de prim ajutor, echipajele operative au intervenit în 229 de situații pentru salvarea persoanelor și animalelor din medii ostile vieții, precum și în alte situații de urgență care puteau pune în pericol viața și bunurile cetățenilor.

De asemenea, în ultimele 24 de ore, pompierii au acționat pentru stingerea celor 44 de incendii izbucnite în diverse zone ale țării. Totodată, în 8 situații, pompierii au intervenit rapid pentru extragerea victimelor din autoturismele avariate în urma accidentelor rutiere.

În această perioadă, pentru protecția populației, au fost transmise 18 mesaje de avertizare prin intermediul sistemului RO-ALERT, 14 dintre acestea semnalând prezența animalelor periculoase în județele Alba (1), Bacău (1), Harghita (4), Mureș (5), Prahova (1) și Vâlcea (2), iar 4 au vizat avertizările hidrometeorologice, în județele Bihor (1) și Dolj (3).

Pentru a fi informat și pregătit în legătură cu modul de comportare înainte, în timpul și după producerea unei situații de urgență, accesează Platforma Națională de Pregătire pentru Situații de Urgență – fiipregatit.ro și descarcă aplicația pentru mobil DSU.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

pnlvolonanupuslbogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor