logo
RNTV Live

Avertisment important de la salvamontiști: s-au înmulțit șerpii veninoși

sarpe
Erika Stoica

În această minivacanță de Paște, când mulți dintre dumneavoastră alegeți să petreceți timp în natură, vă aducem la cunoștință câteva măsuri esențiale pentru a vă proteja și a acționa corect în caz de întâlnire cu șerpii, existănd semnale că aceștia s-au înmulțit mult.

În primul rând, fiți precauți în timpul drumețiilor și purtați haine care vă acoperă picioarele. Luați cu dumneavoastră un baston lung pentru a cerceta vegetația și a îndepărta șerpii fără a-i provoca. Evitați să pășiți pe pământ, să vă așezați sau să mutați lespezi de piatră înainte de a verifica locul.

Dacă observați un șarpe la distanță, încercați să-l ocoliți fără a-l provoca. Dacă se află foarte aproape, rămâneți nemișcați, deoarece aceste creaturi se îndepărtează, în general, singure.

Și mai important, în România există specii de șerpi veninoși, în special viperele, care pot fi întâlnite în munți. Semnele mușcăturii de viperă includ durere acută, umflarea zonei afectate, pierderea semiconștienței și alte simptome precum greață, vomă și dificultăți de respirație.

Dacă sunteți mușcat de viperă, rămâneți calmi și anunțați imediat Serviciul Unic de Urgență 112. Izolați termic victima, menținând mușcătura sub nivelul inimii, și aplicați un pansament compresiv către inimă.

În timpul acestei minivacanțe, vă rugăm să fiți atenți și responsabili. Cu precauție și cunoștințe de prim ajutor, puteți evita și gestiona situațiile neplăcute și să vă bucurați în siguranță de frumusețea muntelui în această perioadă de sărbătoare.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

pnlvolonanupuslbogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor