logo
RNTV Live

Gorj: Jandarmii intervin pentru recuperarea unor tineri pierduți în pădure

padure
Constantin Corina


Marți, doi tineri au fost salvati de jandarmii din Gorj dintr-o pădure de lângă Țicleni. Aceștia se pierduseră cu un ATV în zona împădurită și nu au reușit să se întoarcă în oraș

Jandarmii și pompierii din Gorj au fost alertați prin apelul de urgență 112 că doi tineri, care se plimbau cu un ATV, s-au rătăcit în zona împădurită de lângă localitatea Țicleni.

După ce au fost îndrumați telefonic și li s-au transmis coordonatele GPS pentru a ajunge în Țicleni, cei doi au fost nevoiți să revină deoarece ATV-ul s-a defectat și nu au mai putut continua deplasarea. Efective de jandarmi din Târgu Jiu și Bărbătești, împreună cu pompierii din Târgu Jiu și Turceni, au fost trimise la locul indicat de apelant.

În ciuda dificultății aduse de întuneric, jandarmii și pompierii s-au împărțit în echipe de căutare și au căutat în zona respectivă. Cei doi tineri au fost găsiți de un echipaj de pompieri, au fost preluați și aduși în siguranță în localitatea Țicleni. Nu au necesitat îngrijiri medicale și au continuat drumul spre casă.

IJJ Gorj a recomandat amatorilor de drumeții să se documenteze în prealabil despre traseul planificat, să aibă asupra lor un telefon încărcat și mijloace de iluminare, și să evite zonele izolate și întâlnirile cu animale sălbatice, preferând traseele destinate traficului rutier.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

pnlvolonanupuslbogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor