logo
RNTV Live

Iarna s-a instalat la munte. La Vârful Omu stratul de zăpadă are 90 de centimetri

zăpadă
Oana Stoica

Vremea capricioasă din ultimele zile a adus iarna la munte. La Vârful Omu stratul de zăpadă are 90 de centimetri. Cei care au petrecut Paștele pe Valea Prahovei, chiar s-au încumetat să urce cu schiurile sau placa pe munte.

Salvamontiștii avertizează însă că stratul de zăpadă nu este stabil, iar în Bucegi, la altitudini de peste 1800 de metri, există risc crescut de avalanșă.

Meteorologii anunță că temperaturile nu sunt ieșite din normalul acestei perioade. Și în zilele următoare se anunță precipitații mixte, iar la altitudine va continua să ningă. Cerul va rămâne noros și pe alocuri poate apărea și ceața.

Potrivit meteorologilor, stratul de zăpadă măsoară 153 de centrimetri la Bâlea Lac, 87 de centimetri la Vârful Omu, 11 centimetri la Sinaia, 8 centimetri la Fundata și 3 centimetri la Predeal.

La altitudini de peste 1.800 de metri, temperaturile minime se vor situa între minus 10 și minus 7 grade Celsius, iar maximele nu vor trece de zero grade. La altitudini mai mici, maximele vor urca până la 5 grade Celsius.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor