logo
RNTV Live

Respect pentru muncă și cei care muncesc! Lucrătorii din România nu mai vor să fie cobaii experimentelor fiscale!

WhatsApp Image 2024-05-09 at 13.46.10
Theo Tănăsescu

Costin Stoica, președintele sindicatului polițiștilor din Penitenciarul Ploiești afiliat Federației Publisind, anunță că Blocul Național Sindical va organiza un miting de protest, alături de cele 29 de federații afiliate, în data de luni, 13 mai 2024, începând cu ora 10.00, în fața Guvernului României, sub sloganul ,,Respect pentru muncă și cei care muncesc! Lucrătorii din România nu mai vor să fie cobaii experimentelor fiscale!”.

Mitingul va fi urmat, începând cu ora 12.00, de un marș către Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Ministerul Muncii și Solidarității Sociale și Ministerul Finanțelor.

Obiectivul acestui protest este reducerea fiscalității pe muncă în România.

Liderul sindical susține că, în acest mod, solicită respect pentru muncă și cei care muncesc, acuzând clasa politică din România de faptul că în ultimii ani a pus capitalul mai presus de toate, fapt ce a dus la migrarea peste hotare a 5 milioane de cetățeni din România, aflați în vârstă de muncă.

”România are astăzi cea mai ostilă piață de muncă în ceea ce privește dialogul social! Lucrătorii români au ajuns cobaii experimentelor fiscale făcute de toate guvernele de după 1989.

Blocul Național Sindical s-a situat permanent în avangarda luptei pentru dreptate socială și îi invită să se alăture acestui protest pe toți românii care nu mai suportă fiscalitatea ridicată, indiferent de statutul lor social, de preferințe politice, dacă sunt sau nu sunt membri de sindicat, angajați, șomeri, elevi, studenți, persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, actuali sau viitori beneficiari ai sistemului de asigurări sociale. Vă așteptăm în stradă, alături de noi! Să ne facem vocea auzită și să le spunem încă o dată, guvernanților, tare și apăsat: Taxele și impozitele voastre ne sufocă! Vrem reformă fiscală acum!”, au declarat sindicaliștii BNS.  

pnlvolonanupuslbogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor