logo
RNTV Live

1 dn 4 tineri români de peste 21 de ani nu munceşte şi nici nu studiază. Cine este vinovat?

peste 21 de ani Generaţia celor care "atârnă" la banii părinţilor/ sursa foto B1
Mihai Constantinescu

Generaţia celor care “atârnă” la banii părinţilor. Au peste 21 de ani şi nici un viitor

1 dn 4 tineri români de peste 21 de ani nu munceşte şi nici nu studiază. Aceasta este realitatea cu care se confruntă la ora actuală România. Dacă mulţi tineri aleg să părăsească ţara tocmai pentru a găsi un loc de muncă mai bine plătit, există un procent de persoane care pur şi simplu atârnă la banii părinţilor. Nu muncesc, nu studiază şi nu vor nimic pe viitor.

Anul trecut, statisticile arătau că peste 440 de mii de tineri români erau în această situaţie. Tineri care au făcut o facultate doar pentru că au fost împinşi de la spate de părinţii lor şi care sunt întreţinuţi de familii.

Cei mai mulţi dintre aceştia consideră că salariile sunt prea mici şi ″nu merită″ să-şi dedice atât timp, unui job, mai ales că sunt întreţinuţi de familie, notează cariereonline.ro.

CITEŞTE ŞI https://portal.republikanews.ro/hackerii-profita-de-black-friday-2017-iar-unele-site-uri-ar-putea-fi-clonate-ce-date-nu-trebuie-furnizate-pe-internet-sub-nici-o-forma/

Specialiştii în resurse umane avertizează că numărul acestor tineri fără planuri ar putea creşte. Alarmant este şi faptul că ţara noastră   a depăşit deja  Grecia sau Bulgaria la acest capitol. Ne întrec italienii. Au mai mulţi tineri sub 24 de ani care nu au un loc de muncă.

citeşte continuarea AICI

Pentru mai multe ştiri, vizitează republikanews.ro

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor