logo
RNTV Live

100 de salariaţi ai TCE, disponibilizaţi. Este “soluţia de avarie” găsită de către conducerea societăţii

rnews

 

Scenariul conform căruia 10% din angajaţii TCE ar urma să fie disponibilizaţi prinde din ce în ce mai mult contur. Identificată ca o “soluţie de avarie” pentru salvarea societăţii de la colapsul financiar în care se află, măsura este una care va afecta aproximativ 100 de salariaţi ai societăţii care asigură transportul public în comun.

În prezent, la TCE lucrează 1027 de oameni, directorul societăţii, Alexandri Nicolae, fiind de părere că ” organigrama permite anumite restructurări”. A făcut şi un scenariu, puţin realist la momentul actual, care ar permite disponibilizarea a câtorva zeci de oameni. ” Dacă vor ajunge la noi cele 50 de autobuze nou nouţe, aşa cum promite municipalitatea, asta înseamnă că ne putem dispensa de mecanicii care acum le tot repară pe cele vechi, punând piese de la un autobuz la altul.” Decizia nu este una deloc uşoară, însă se numără printre măsurile care vor reechilibra puţin societatea din punct de vedere financiar.

 

” Această hotărâre se va lua în Consiliul de Administraţie. Este o soluţie de avarie. Va dura pest o lună, fiindcă sunt anumite etape ce trebuie parcurse în cazul în care vom vorbi de concedieri colective” a mai adăugat directorul TCE.

Reamintim faptul că societatea se află într-un blocaj financiar din cauza datoriilor acumulate. Salariaţii au recurs la tot felul de forme de protest, totul culminând cu declanşarea grevei generale. În ultimul moment au renunţat la această formă de protest, sperând că negocierile cu autorităţile locale şi cele de la centru vor reechilibra situaţia şi vor salva societatea de la faliment.

 

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor