logo
RNTV Live

140 de mii de dolari, bursa oferită de către Fundatia Timken pentru o elevă din Ploiești

timken
Daniel

Cea mai prestigioasă bursă acordată copiilor angajaților Timken a fost câștigată de către o elevă din Ploiești.

Ioana Băbăruș, elevă a Colegiului Național  “Alexandru Ioan Cuza”, a câștigat Bursa Henry Timken în valoare de 35.000 USD pe an, reînnoibilă pentru o perioadă de patru ani, în valoare totală de 140.000 USD.

Ioana este fiica Danielei Băbăruș, inginer senior proiectare procese la fabrica Timken din Ploiesti, iar vestea este la fel de importantă si pentru familia elevei de talie internațională, care a sustinut plecarile ei pentru a studia până la această vârstă în China, Japonia și Marea Britanie.

Viitoarea studenta a Universitatii „Carol Davila” din Bucuresti avea in plan, ca dupa terminarea cursurilor sa isi transforme visul de a detine un laborator farmaceutic in realitate, iar aceasta bursa vine sa indeplineasca acest vis.

Mai mult, aceasta speră ca, la rândul ei, să reușească să îi ajute pe cei aflați la nevoie, motiv pentru care și-ar dori să înființeze o organizație caritabilă pentru studenții facultății de farmacie cu scopul de a călători în comunități izolate din întreaga lume și a oferi medicamente gratuite.

Anul acesta, Fundatia Timken a acordat burse de studiu în valoare de până la 540.000 USD pentru o perioadă de patru ani, unui număr de 17 copii ai angajaților din întreaga lume, iar Ioana a câștigat cel mai mare premiu.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor