17 focare de pestă porcină confirmate în Prahova. CLCB Prahova se întrunește într-o nouă ședință

sursa DSVSA

Pesta porcină africană se extinde de la zi la alta

17 focare de pestă porcină confirmate în Prahova. CLCB Prahova se întrunește într-o nouă ședință.

Reprezentanţii Prefecturii Prahova anunţă prin intermediul unui comunicat de presă că după confirmarea din data de 17.07.2019, prin Buletine de Analiză emise de IDSA Bucureşti, a 2 focare de PPA (1 la porc domestic într-o gospodărie din comuna Puchenii Mari-sat Puchenii Moşneni, care a fost ucis şi 1 la porc mistreţ vânat în Fondul de Vânătoare 15 Măneşti, aparţinând AJVPS Prahova), în județul Prahova sunt acum 17 focare de pestă porcină.

Totodată, au apărut alte cinci suspiciuni: 1 in comuna Poienarii Burchii – sat Cărbunari, 3îin comuna Tîrgsorul Vechi – sat Tirgşoru Vechi, 1 la porc mistreţ in Fondul de Vânătoare 33 Nucet, apartinând AVPS Cormorani, anunţă sursa citată.

Analizele efectuate de DSVSA Prahova au ieşit pozitive, ele fiind trimise pentru confirmare la IDSA Bucureşti.

Din cei 138 de porci care urmau să fie sacrificați preventive la Poienarii Burchii, au fost uciş 122, conform Hotararii CLCB din data de 16.07.2019. Toţi porcii ucişi au fost îngropaţi în groapa avizata de comisia de avizare.

Autorităţile locale continuă recensământul suinelor din zonele
afectate de PPA .

Controale în trafic

Echipajele Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova au continuat
controalele în trafic ale autovehiculelor care pot transporta animale/carne/produse din carne de porc pe căile rutiere, astfel:

-filtre permanente: au acţionat 9 echipe de control acestea verificând în total 72 de autoturisme din care nici unul nu transporta animale

-filtre temporare: au acţionat 12 echipe de control acestea verificand in total 100 de autoturisme din care nici unul nu transporta animale.

Astăzi, 18 iulie 2019, CLCB Prahova se întrunește într-o nouă ședință pentru a aproba planurile de măsuri pentru combaterea focarelor de pestă porcină africană pentru ultimele două confirmări, mai se specifică în comunicat

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

Vezi şi https://www.republikanews.ro/rosal-matura-pe-jos-cu-adrian-dobre-

Vezi şi https://www.republikanews.ro/videolocul-preferat-de-pierdut-timpul-al-politistilor-locali-ploiesteni-a-fost-descoperit-si-filmat-de-un-ploiestean/?fbclid=IwAR3_LIaOneHrkn05yPkJiNbu0XR3g3haFKMZg-7W4nNJ8eV4c-1ye61DiFI

sponsor
sponsor

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here