logo
RNTV Live

200 lei pentru fiecare elev care învață o meserie. Campania a fost demarată astăzi

radu oprea în vizita la scoala 1 mai din ploiesti
rnews

Vești bune pentru elevii de clasa a VIII-a

Inspectoratul Școlar Prahova împreună cu Instituția Prefectului Prahova, Consiliul Județean Prahova și Camera de Comerț și Industrie Prahova au demarat astăzi Campania de promovare a învățământului dual.

Evenimentul de azi se înscrie în seria de evenimente organizate cu ocazia aniversării a 145 de ani de existență a învățământului tehnic prahovean și a fost organizat la Liceul Tehnologic “1 mai” din Ploiești.

La dezbaterea pe acest subiect au participat: Radu Oprea, ministrul pentru mediul de afaceri, fostul ministru al educației, Liviu Pop, senatorul Robert Cazanciuc, Mădălina Lupea, prefectul județului Prahova, Nicolae Angelescu, șeful inspectoratului Școlar Prahova, profesori și reprezentanți ai firmelor care vor să se implice în învățământul dual. 

Învățământul dual, o nouă șansă pentru cei care vor să învețe o meserie 


Învățământul dual se adresează absolvenților clasei a VIII-a, are o durată de cel puțin 3 ani și o pondere semnificativă a pregătirii practice derulate la operatorul economic. Elevii din învățământul dual beneficiază de susținere financiară acordată de la bugetul de stat prin intermediul Programului național de protecție socială “Bursa profesională” prin care fiecare elev primește suma de 200 de lei.

Anunt Prefectura Prahova

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor