logo
RNTV Live

De ce ziua de azi este considerată Ziua Păcălelilor. De unde vine tradiţia

foto ziua pacalelilor 1 aprilie
rnews

1 Aprilie este considerată de toată lumea ca fiind Ziua Păcălelilor. Ei bine, te-ai intrebat vreodată de unde a venit acest obicei şi care sunt originile lui?

Originea sărbătoririi Zilei Păcalelilor ar fi undeva în Evul Mediu şi are două explicaţii. Una este legata de Sfântul Sisoe, un pustnic egiptean ce era prieten cu mai cunoscutul Antonie cel mare şi, de fiecare dată, obişnuia să îl păcălească pe acesta în preajma zilei de 1 Aprilie. Se pare ca printre glumele preferate ale Sfântului Sisoe ar fi fost cea în care îi spunea lui Antonie că l-a vazut pe diavol făcând pipi în strachina lui cu mâncare sau momentele în care se prefăcea că învia morţi ce fuseseră victime ale unei epidemii de ciumă.

O alta explicaţie este legată de Sfântul Fesbuchie, sfânt ce locuia în apropierea unui iaz şi mereu scufunda nişte buşteni în el, apoi, la inceputul lunii aprilie, chema oamenii acolo şi le arăta cum poate el să meargă pe apă, la fel ca Iisus Hristos.

sursa -stirilekanald.ro

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor