logo
RNTV Live

29.000 de prahoveni sunt aşteptaţi la urne ca să aleagă primarii doriţi

29.000 de prahoveni sunt aşteptaţi la urne ca să aleagă primarii doriţi
Mihai Constantinescu

29.000 de prahoveni sunt aşteptaţi la urne ca să aleagă primarii doriţi.

Guvernul a stabilit în data de 11 iunie 2017 organizarea scrutinului local parțial pentru alegerea primarului în 49 de localități în care această funcție a rămas vacantă ca urmare a demisiilor unor titulari, situațiilor de incompatibilitate, invalidării mandatelor, decesului sau aplicării unei pedepse privative de libertate.

În judeţul Prahova, pe 11 iunie, vor avea loc alegeri în patru localităţi. Este vorba despre: Buşteni, Băicoi, Dumbrava şi Călugăreni. Cetăţenii din Buşteni au rămas fără primar după ce social-democratul Emanoil Savin a obţinut un mandat de senator. Cei din Băicoi trebuie să aleagă un nou primar pentru că fostul edil a primit o condamnare, iar la  Dumbrava şi Călugăreni edilii au încetat din viaţă.

În funcţie de numărul de persoane cu drept de vot, s-a stabilit ca la Călugăreni să fie organizată o secţie de votare, la Dumbrava – trei secţii, la Buşteni- opt, iar la Băicoi – 13 secţii de votare.

sursa telegrama.ro

foto cu caracter ilustrativ

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor