logo
RNTV Live

S-a aflat cine l-a alungat pe Regele Mihai din țară!

regele mihai alungat
Ciprian Radu

S-a aflat cine l-a alungat pe Regele Mihai din țară!

Nu Ion Iliescu este cel care nu i-a refuzat Regelui Mihai reîntoarcerea în propria țară. Alt comunist convins din primul eșalon al noii puteri s-a opus din răsputeri. 

Noul președinte al Televiziunii Române de atunci, Răzvan Theodorescu, își amintește o discuție cu Iliescu. Spune că l-a rugat pe acesta să-l lase pe Rege să meargă la Curtea de Argeș. Iliescu a răspuns că nu are nimic împotrivă. Dar că trebuie convins Petre!
Petre Roman, idolul femeilor clasei muncitoare trezite în “democrație”, s-a opus.

 

Petre Roman i-a spus lui Theodorescu că va fi haos, va fi „vărsare de sânge”, va fi „o lovitură de stat”. Și aici s-a închis povestea, a relatat jurnalistul Cosmin Prelipceanu la Digi 24.

Politologul Stelian Tănase a explicat teroarea care-l cuprinsese pe fiul bolșevicilor Walter și Hortensia Roman. 

„Se temea să nu piardă puterea. El agita niște demoni, niște mituri. Era și îndoctrinat, comunist. Venea din familia lui Walter Roman, bolșevici. Veniseră din Rusia cu divizia „Tudor Vladimirescu”. Fusese comisar politic tatăl lui, fusese cominternist, luptase în Spania, deci avea în cap comunism…până la urechi!”, a susținut Stelian Tănase.

“Pe de altă parte, era sentimentul că vrea să păstreze puterea. El nu voia să nu mai fie prim-ministru.

Era prim-ministrul lui Ion Iliescu, regele probabil ar fi ales pe altcineva, pe Rațiu, pe Coposu sau pe altcineva din noua generație de oameni necomuniști. Nu s-a temut de niciun război civil. Era agitația demonilor ca să-l convingă pe Ion Iliescu să nu-l lase, să-l țină departe de România.

Să nu aibă pretenții la putere, să nu se creeze o altă zonă de influență în politica românească”, a punctat Stelian Tănase la Digi 24.

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor