logo
RNTV Live

50 de tineri defavorizaţi vor fi ajutaţi de Concordia să înveţe o meserie

Cursuri pentru lucrator in cultura plantelor_01
Raluca Eparu

50 de tineri defavorizați care au trăit pe stradă sau sunt minoritari de etnie romă vor fi sprijiniți pentru integrarea lor socio-profesională în cadrul şcolii de meserii Concordia printr-un proiect european. Proiectul este co-finantat printr-un grant din partea Elveției prin intermediul Contribuției Elvețiene pentru Uniunea Europeană extinsă. Valoarea grantului primit de Organizația Umanitară CONCORDIA este de 64.723,95 CHF, acesta fiind destinat dezvoltării întreprinderii sociale  pentru inserție profesională, CONCORDIA Agricultură. Valoarea totală a proiectului este de 95.190,77 CHF, acest lucru însemnând o susținere financiară de 67,99% din partea Elveției, pentru o perioadă de 18 luni, și 32,01% (30.466,82 CHF) contribuția financiară a organizației. Cei 50 de tineri cu vârste între 17 şi 35 de ani vor fi selectaţi în funcţie de anumite aspecte ale vieţii lor de până acum: sunt instituționalizați sau postinstituționalizați, nu au o locuință stabilă, au trăit pe stradă sau provin din familii sărace de romi.  Pregătirea lor se va desfășura în Comuna Ariceștii Rahtivani la Scoala de Meserii Concordia. Tinerii vor fi sprijiniți în procesul de reintegrare profesională prin cursuri de formare profesională și facilitarea accesului la ocupare. Practic, prin acest program şcoala va creşte numărul locurilor de formare pentru meseria de lucrător în cultura plantelor, secţie deja  existentă  pentru încă 10 tineri şi vor fi create 4 locuri de inserție profesională în cadrul întreprinderii sociale CONCORDIA Agricultură. În plus, organizaţia va oferi sprijin în ocuparea unui loc de muncă în alte organizații. Tinerii interesați de accesarea serviciilor se pot adresa la sediul Școlii de Meserii CONCORDIA din  Ploiești, Șos. Centrura de Vest 1A, pot trimite solicitările la adresa ramona.vasiloae@concordia.org.ro,sau ne pot contacta telefonic la numărul 0731 680.620.

Cursuri pentru lucrator in cultura plantelor_02

 Despre CONCORDIA

CONCORDIA este o organizație independentă, neguvernamentală și non – profit, cu un istoric de 25 de ani în România, care are ca misiune susținerea şi (re)integrarea socială, familială, școlară și profesională a copiilor, tinerilor și familiilor aflate în dificultate, spre o viață independentă și autonomă.
Proiectele noastre se derulează în București, Ploiești și Ariceștii Rahtivani, Județul Prahova, și se adresează unui număr de peste 550 de copii și tineri în fiecare an.Pentru mai multe informații, accesați www.concordia.org.ro

 Despre Programul de Cooperare Elvețiano – Român

Asistența financiară elvețiană își propune să contribuie la reducerea disparităților economice și sociale în cadrul Uniunii Europene extinse, cât și între diferitele regiuni de dezvoltare ale statelor beneficiare. Pentru mai multe informații, accesați www.swiss-contribution.roșiwww.swiss-contribution.admin.ch/romania.

 

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor