logo
RNTV Live

52 de de percheziţii în desfăşurare în Prahova şi alte judeţe. Societăţi comerciale şi locuinţe, percheziţionate centimetru cu centimetru

mandate periate cannabis desfăşurare de forţe VIDEO/ 15 percheziţii domiciliare efectuate de poliţişti din Buzău, Prahova şi Galaţi pentru destructurarea unei grupări periculoase
Mihai Constantinescu

Percheziţii la persoane bănuite de comiterea unor infracțiuni economice

52 de de percheziţii sunt în desfăşurare la acestă oră în Prahova. Mai multe societăţi comerciale şi locuinţe sunt percheziţionate centimetru cu centimetru. 40 de persoane vor fi conduse la audieri.

Polițiști de investigare a criminalității economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Prahova, efectuează 52 de percheziții domiciliare. Sunt desfăşurate  în municipiul București și în județele Prahova, Bacău, Iași, Galați, Alba, Buzău și Dâmbovița. Acţiunile sunt realizate sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe Tribunalul Prahova.

În vizorul oamenilor legii sunt persoane bănuite că ar face parte dintr-o grupare infracțională specializată în săvârșirea unor infracțiuni de evaziune fiscală și spălare a banilor.

Cercetările realizate au condus la concluzia că cu ajutorul unor firme tip fantomă s-a reuşit crearea unui prejudiciu de câteva milioane de euro. Mai exact, în perioada 2010 – 2016, 30 de societăți comerciale beneficiare ar fi influențat obligațiile fiscale datorate bugetului de stat, în sens negativ, prin înregistrarea în evidențele contabile proprii de operațiuni nereale.

Pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală au fost folosite 10 societăți cu un comportament de tip fantomă.

VEZI ŞI https://portal.republikanews.ro/videocasa-lor-este-o-caroserie-de-masina-un-ploiestean-vrea-sa-salveze/

Prejudiciul cauzat este în valoare de aproximativ 1,4 milioane de euro din actele de evaziune fiscală și alte 300.000 de euro din infracțiunea de spălare a banilor.

La activități participă și jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile “MateiBasarab” Ploiești.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de evaziune fiscală și spălare a banilor.

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

Foto cu caracter ilustrativ

 

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor