logo
RNTV Live

Dragnea vrea din nou OUG pe amnistie și grațiere! Dăncilă amenință cu demisia!

dancila_dragnea_1000x600_25295700
rnews

Dragnea vrea din nou OUG pe amnistie și grațiere

Președintele PSD Liviu Dragnea ar forța din nou adoptarea unei ordonanțe de urgență pentru amnistie și grațiere, spun surse din PSD citate de G4Media.ro.

Noutatea este însă alta! Șeful PSD întâmpină rezistență chiar din partea premierului Viorica Dăncilă, care amenință că va demisiona, spun sursele.

Guvernul poate adopta OUG doar până joi, 19 iulie, cât durează sesiunea extraordinară a Parlamentului. Dacă o astfel de ordonanță este adoptată în afara sesiunii, este nevoie de convocarea în termen de 5 zile a Parlamentului, pentru ca OUG să poată intra în vigoare. G4Media.ro relatează că parlamentarilor PSD li s-a cerut să rămână conectați la telefonul mobil pe perioada vacanței, în eventualitatea convocării unei noi sesiuni extraordinare.

Nu este prima dată când Dragnea presează pentru OUG pe amnistie și grațiere după ce în februarie 2017 a încercat fără succes să-l convingă pe fostul premier, Sorin Grindeanu, să o adopte.

Liviu Dragnea a fost condamnat în primă instanță la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive la Protecția Copilului Teleorman.

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor