logo
RNTV Live

6 milioane de porci românești s-au transformat în friptură într-un singur an

pesta porcina,
Oana Stoica

Suntem în topul producătorilor de carne de porc

Creșterea porcilor a devenit o afacere profitabilă pentru România. Conform ultimelor statistici, țara noastră s-a clasat pe locul 13 în topul celor mai mari producători de carne de porc din UE.

În 2016, în abatoarele din România au fost sacrificate peste 4 mili­oane de capete de porcine, acoperind astfel 1,5% din numărul total de sacrificări de porcine din UE.

Datele oficiale vin de la Eurostat.

Statistica nu a luat însă în calcul și sacrificările de porci făcute în gospodăriile particulere.

Vorbim despre aproximativ 2 milioane de porci sacrificaţi în gospodăriile populaţiei, potrivit specialiştilor din piaţă.

„Este o statistică artificială care a luat în calcul doar sa­crificările «ofi­ciale» ale porcilor proveniţi din fer­mele comerciale. Noi estimăm că sunt încă cel puţin 2 mili­oa­ne de porci în gos­podăriile populaţiei. La ţară, creşterea porcinelor reprezintă şi o sursă de venit. Oamenii îngraşă 2-3 porci pe an, unul îl ţin pentru ei, iar restul îi vând“, a declarat pentru ZF Ioan Ladoşi, preşedintele Asociaţiei Producătorilor de Carne de Porc din România (APCPR).

Exportul de porci vii, admis în 2017

România poate exporta porci vii în spațiul comunitar, precum și în țările terțe, după ce Comisia Europeana a decis anul trecut scoaterea țării noastre din Anexa 2 de la directiva 2013/764/CE, care nu permitea punerea pe piața europeană a suinelor vii.

Citește mai mult: http://www.zf.ro/companii/retail-agrobusiness/romania-locul-13-in-topul-celor-mai-mari-producatori-de-carne-de-porc-din-ue-16734946

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor