logo
RNTV Live

A murit Dumitru Fărcaș! Pierdere imensă pentru folclorul românesc

dumitru farcas
rnews

S-a stins cunoscutul taragotist, Dumitru Fărcaș

În vârstă de 80 de ani Dumitru Fărcaş s-a stins din viață în urma unui infarct. Nefericitul eveniment s-a petrecut într-un spital din cluj, unde îndragitul artist se afla internat.

Prietenii, rudele și colegii vorbesc despre pierderea imensă a folclorului românesc.

”E greu să vorbești despre faptul că a plecat dintre noi Mitru Fărcaș, părea veșnic. A înobilat un instrument cu care a slujit neamul românesc de când se știe. Sunetul taragotului va rămâne veșnic în conștiința acestui neam. Mitru a fost un bun creștin, un bun ardelean, un bun român, un om de nădejde, este o imensă pierdere pentru folclorul românesc”, a declarat Aurel Tămaș pentru stirispesurse.ro.

Cântărețul de muzică populară Ioan Bocșa consideră că Dumitru Fărcaș a fost și rămâne un simbol a ceea ce înseamnă Transilvania, românism și România.

”Mitru nu a fost un interpret de folclor, a fost și rămâne un simbol a ceea ce înseamnă Transilvania, românism și România. A fost unul dintre cei mai mari ambasadori culturali ai noștri iar, pentru mine, personal, a fost în ultimii 10 ani, cel mai apropiat colaborator. Am participat împreună la principalele evenimente, printre care și ceremonia în care a primit titlul de Doctor Honoris Causa al Academiei de Muzică din Cluj-Napoca și unde eu i-am făcut Laudatio, dar și la aniversarea din 12 mai 2018 în care a împlinit 80 de ani. Am pierdut o parte din mine”, a spus Bocșa.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor