logo
RNTV Live

Absolvenţii de liceu pot primi indemnizaţie de şomaj

bursa locurilor de munca (1)
rnews

Absolvenţii de liceu promoţia 2017, care nu au participat sau nu promovează examenul de bacalaureat au posibilitatea de a se prezenta în vederea înregistrarii ca persoană în căutarea unui loc de muncă ca etapa prealabilă şi obligatorie pentru obţinerea indemnizaţiei de şomaj în intervalul 27 mai – 25 iulie, inclusiv.

Potrivit prevederilor legii absolvenţii trebuie să se prezinte la agenţiile pentru ocuparea forței de muncă în termen de 60 de zile de la absolvire. În cazul absolvenţilor de liceu indiferent de promovarea sau nepromovarea examenului de bacalaureat, termenul de 60 de zile începe pe 27 mai 2017, în conformitate cu Ordinul nr 4.577/20.07.2016 al Ministrului Educaţiei Nationale.

În situaţia în care unii tineri mai au corigente, şi nu au situaţia încheiată la toate materiile, aceştia vor fi obligaţi să se prezinte în interval de 60 de zile de al susţinerea şi promovarea examenului de corigenţă.  În acest sens adeverinţa eliberată de instituţia de învăţământ va specifică data promovării examenului de corigență.

În vederea înregistrării în evidenţele agenţiei, absolvenţii trebuie să prezinte următoarele documente:act de identitate ( copie şi original), act de studii ( copie şi original), adeverinţă de la medicul de familie, adeverinţă de venituri eliberată de Administraţia Financiară.

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor