logo
RNTV Live

Acum! Află ce note au luat cei peste 5000 de absolvenți de gimnaziu prahoveni la Evaluarea Națională

evaluare
rnews

Absolvenții de gimnaziu au aflat mai devreme cum s-au descurcat la evaluarea națională și care sunt rezultatele obținute la acest examen. Ministerul Educației a publicat deja  rezultatele, urmând ca, pe parcursul acestei zile, mai exact până la ora 20.00, să poată fi depuse eventuale contesații de către cei nemulțumiți. Rezultatele finale vor fi făcute publice pe 30 iunie.

La nivelul județului Prahova, s-au înscris la evaluarea națională 5183 de candidați, repartizați în aproximativ 150 de unități de învățământ. Lucrările la limba română și matematică au fost corectate în alt județ, iar rezultatele au fost transmise de către evaluatori ditrect către Minister. Astăzi, la toate centrele unde s-a susținut examen vor fi afișate rezultatele acestei testări.

Pe parcursul susținerii probelor a fost semnalat un singur incident la o școală din Vălenii de Munte. ” Este vorba despre o candidată, surprinsă având asupra sa un telefon mobil. Ea a fost  imediat eliminată din concurs”  a declarat purtătorul de cuvânt al ISJP, Aurel Graur.

Anul trecut, Prahova a înregistrat un procent de promovabilitate de 70% la acest examen.

Media de admitere a absolvenților de gimnaziu în ciclul liceal se calculează ca mediw ponderată între media la evaluarea națională ( cu o pondere de 80%) și media generală de absolvire a claselor V-VIII ( cu o pondere de 20%).

Ministerul Educției a pus la dispoziția  celor implicați în acest examen linia TELVERDE 0800801100,numărul de telefon putând fi apelat gratuit.

Află aici rezultatele obținute de candidații din Prahova. Lista este una în care aceștia sunt ordonați alfabetic.

http://evaluare.edu.ro/Evaluare/CandFromJudAlfa.aspx?Jud=32&PageN=1

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor