logo
RNTV Live

Adio Serie D! Lupii au încheiat neînvinși sezonul!

petro_manesti1
Ciprian Radu

Campioană matematic a Ligii A Prahova cu trei etape înainte de final, Petrolul și-a respectat blazonul și la Coada Izvorului.

Având parte de o primire caldă în localitatea prahoveană, dar primind o replică destul de bună, pe teren, din partea gazdelor, galben-albaștrii s-au impus cu scorul de 3-0.

Lupilor le-a luat aproape o repriză să deschidă scorul. Lipsindu-le patru titulari în câmp , plus portarul Marinică, petroliștilor nu le-a fost foarte ușor să exprime ofensiv de această dată. Petrolul a evoluat fără Păun și Claudiu Tudor, mijlocașii de creație având ușoare probleme medicale, fără polivalentul Răzvan Catană și veteranul Daniel Chiriță, ultimul fiind plecat cu naționala artiștilor la Moscova, la Campionatul Mondial.

După 44 de minute, ploieștenii reușeau deschiderea scorului, în urma unei lovituri libere executate foarte bine de Nini Popescu. Cel care și-a asumat execuția după ce, înainte, Dragoș Gheorghe sau Vintilă eșuaseră în încercările lor de a transforma “liberele” din apropierea careului (două “Lapte” și una Adrian).

În avantaj pe tabelă la pauză, lupilor le-a fost mai ușor în repriza a doua. Cel de-al doilea gol a venit totuși tot cam greu. În minutul 66, la doar două minute de intrarea pe teren, în locul lui Dragoș Gheorghe, Ilie Dumitrescu reușea desprinderea cu un șut de la 16 metri, din poziție centrală.

Mai târziu, înj minutul 86, tot el avea să centreze pentru ultimul gol al meciului, cel înscris de Michel Jipa, cu capul.

În loc să se bucure de succes, Ilie Dumitrescu a plecat de la Mănești plin de nervi, supărat că Tavi Grigore l-a introdus pe teren “doar 20 de minute”. Au fost  26.

În orice caz, bucuria celorlalți a fost pe măsura succesului. Nu neapărat al acestuia de la Coada Izvorului, ci acela total: nicio înfângere în campionat, calificarea în finala Cupei României la județ (miercuri, 7 iunie, 19.30, Ilie Oană) și calificarea la barajul pentru promovare (17 și 24 iunie).

Adio Serie D, au scandat suporterii Petrolului, la Coada Izvorului!

CS Mănești Coada Izvorului – Petrolul Ploiești 0-3 (0-1)

Marcatori: N. Popescu (44), Dumitrescu (66), Jipa (86)

AS Măneşti: D. Dumitraşcu – Latea (78 I. Ivan), C. Vanghele (28 A. Dumitraşcu), I. Anghel (cpt), Durlea – G. Dumitraşcu, M. Anghel, Ungureanu, Iordache (72 Simion) – M. Ivan, S. Ivan. Antrenor: Marin Nicolae.

Petrolul: Nițache – Olaru, Frâncu, Prunescu, Velisar – Butufei, Alecsandru (62 A. Radu) – Popescu, Vintilă (46 Nițescu), D. Gheorghe (64 Dumitrescu) – Stănescu (56 Jipa). Antrenor: Octavian Grigore.

Arbitri: mădălin Dicu – Cătălin Opopovici, Romulus Sprînceană. Observator: Camil Oprișan.

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor