logo
RNTV Live

Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral informează că plajele sunt pregătite pentru sezonul estival

litoral
Dudau Andreea Valentina

Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral anunță finalizarea lucrărilor de pregătire a plajelor pentru sezonul estival. Acestea au inclus igienizarea, strângerea scoicilor și algelor, precum și nivelarea nisipului!

Reprezentanții Administrației Bazinale de Apă Dobrogea Litoral (ABADL) au comunicat marți că plajele sunt complet pregătite pentru sezonul estival. În ultimele săptămâni, s-au desfășurat lucrări ample de igienizare, strângere a scoicilor și algelor, precum și nivelare a nisipului.

Aceste pregătiri au fost parte a unui proces complex desfășurat pe tot litoralul Mării Negre.

ABADL a demarat pregătirile încă din luna februarie pentru sectoarele de plajă, atât cele contractate, cât și cele necontractate, împărțind lucrările în trei tronsoane:

  1. Năvodari – Mamaia – Constanța;
  2. Agigea – Eforie – Tuzla – Costinești;
  3. Olimp – Jupiter – Saturn – Mangalia – 2 Mai – Vama Veche.

Operațiunile de întreținere au inclus curățarea manuală a plajei de corpurile străine și deșeuri, nivelarea mecanizată a nisipului, reabilitarea suprafețelor erodate prin transfer de nisip, și multe altele. Aceste lucrări au fost realizate cu utilaje și personal propriu, ținând cont de dinamica geomorfologică a litoralului.

Suprafața totală de plajă administrată de către A.B.A. Dobrogea – Litoral este de 444,76 hectare, distribuită pe raza mai multor unități administrativ-teritoriale.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

pnlvolonanupuslbogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor