logo
RNTV Live

“Afacere” de sezon pusă pe butuci de poliţişti, la Vălenii de Munte. Au fost efectuate mai multe percheziţii

Mihai Constantinescu

Percheziții la persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor de tăiere ilegală și furt de arbori

“Afacere” de sezon pusă pe butuci de poliţişti, la Vălenii de Munte. Au fost efectuate mai multe percheziţii.

Reţeta de făcut bani, pusă în aplicare de mai mulţ prahoveni, era simplă. Furau arbori din pădurea de la Vălenii de Munte şi îi mărunţeau. Lemnul de foc sau cheresteaua obţinută era apoi vândută direct beneficiarilor, persoane private ce locuiesc în zonă.

Furturile au mers fără probleme încă din luna octombrie. Astăzi, afacerea a fost pusă pe butuci. Poliția Orașului Vălenii de Munte, sprijiniți de luptători de acțiuni speciale din cadrul I.J.P. Prahova, au efectuat 3 percheziții la bănuiţi.

Potrivit IJP Prahova, la locuințele acestora, polițiștii au descoperit cantitatea de 12 m3 lemn de foc și 2 m3 cherestea.  Întreaga cantitate a fost confiscată, urmând a fi predată reprezentanților silvici.

De asemenea, au mai fost descoperite diverse bunuri folosite în activitatea infracțională, atât pentru tăierea și transportul arborilor (atelaje, drujbe, topoare, harnasamente), cât și pentru prelucrarea lemnului (abric). Și acestea au fost indisponibilizate, în vederea continuării cercetărilor.

Au fost puse în aplicare4 mandate de aducere, persoanele depistate fiind aduse la sediul poliției, în vederea audierii și dispunerii de măsuri legale

 

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor