logo
RNTV Live

Află cum a reuşit o localitate să fie cunoscută în tot judeţul Prahova şi pentru ce. Motivul este incredibil/ FOTO

Mihai Constantinescu

Un monument, mai puţin obişnuit, ridicat în memoria eroilor a făcut o localitate prahoveană să fie cunoscută în tot judeţul, pentru unicitatea ei.

Monumentul a fost ridicat în memoria eroilor, în urmă cu 75 de ani şi întruchipează un vultur. A fost ridicat de veteranii de război şi ei sunt cei care au decis, în urmă cu 75 de ani, să monteze becuri pe aripile şi în ciocul vulturului, în culorile drapelului naţional.

Actualul primar al localităţii vrea să îndepărteze becurile şi să redea frumuseţea monumentului fără acest chici, însă nu poate până nu se consultă cu sătenii.

„Monumentul a fost ridicat în perioada anilor 1942-1943 de un grup de iniţiativă al veteranilor de la primul război mondial. Dorinţa lor a fost aceea de a se monta acest vultur pe monument. Eu sunt primar de 20 de ani, chiar s-au ridicat aceste probleme în consiliul local. E declarat monument naţional, modificări ca să poţi aduce la aceste beculeţe. Poate doar să venim din nou cu discuţii în consiliul local privind modificarea acestora”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Costel Morărescu, primarul din Filipeştii de Pădure.

Până se va lua o decizie exactă, monumentul va rămâne motiv de discuţii între primar şi săteni, şi asta pentru că edilul vrea demontarea becurilor, iar localnicii, nu.

sursa http://www.mediafax.ro/social/galerie-foto-becurile-de-pe-aripile-si-din-ciocul-unui-vultur-monument-motiv-de-disputa-intre-primar-si-localnici-16205995/gallery-16206008/1

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor