logo
RNTV Live

Agenţii economici de la Piaţa centrală, luaţi ca din oală de poliţişti

Ca la noi, la nimeni! De ce nu încep lucrările la Piața Centrală
Mihai Constantinescu

Agenţii economici de la Piaţa Halele Centrale din Ploieşti, verificaţi de poliţişti

Acţiune de amploare în Piaţa centrală din Ploieşti. Polițiștii de la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice au vrut să vadă cât de cinstit este comerţul din cea mai mare piaţă din oraş. Cum era de aşteptat, au fost descoperite mai multe nereguli. Agenţii economici au fost aspru pedepsiţi.

Oamenii legii au verificat 63 de agenți economici, iar pentru neregulile constatate au aplicat 26 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 126.600 lei.

CITEŞTE ŞI https://portal.republikanews.ro/razie-de-amploare-la-barcanesti/

Au confiscat peste 900 kg legume, în valoare totală de 13.886 lei, precum și suma de 1.675 lei, nefiscalizată.

Muncă la negru în PIaţa Centrală

În cadrul acţiunii de control a fost depistat şi un agent economic din Valea Călugărească. Acesta avea la vânzare 110 kg vişine şi 24 kg cireşe, pentru care nu a putut face dovada provenienţei. De asemenea, a fost identificată la vânzare o femeie, care nu avea forme legale de angajare.

CITEŞTE ŞI https://portal.republikanews.ro/luna-de-foc-pentru-prahova/

Pentru abaterile constatate, agentul economic a fost sancţionat contravenţional cu amendă în cuantum de 2.000 lei, dispunându-se măsura complementara a confiscării bunurilor pentru care nu au fost prezentate documente de provenienţă. Totodată, urmează a fi sesizaţi reprezentanţii LT.M. Prahova, în vederea luării măsurilor legale potrivit competenţei.

Oamenii legii avertizează că astfel de acţiuni se vor realiza periodic, în tot judeţul Prahova. De asemenea, cei de la DSVSA Prahova vor efectua pe tot parcurul lunii în curs controale tematice. Echipele de control vor verifica unităţi de alimentaţie publică (restaurante, braserii, pizzerii, cantine, etc), tabere şcolare, unităţi tip catering, laboratoare de cofetărie-patiserie, cofetarii/patiserii, pensiuni turistice, super/hipermarketuri şi magazine alimentare şi altele. Vizate sunt zonele cheie din judeţ: Valea Prahovei, Valea Teleajenului, Drumul Vinului şi zonele de agrement din municipiul Ploieşti şi localităţile limitrofe.

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor