logo
RNTV Live

Ai firmă sau PFA? Trebuie să preschimbi actele de înregistrare!

acte_firma
Ciprian Radu

Firmele și persoanele fizice autorizate (PFA) vor fi identificate în Oficiul Național al Registrului Comerțului (ONRC) printr-un nou cod de înregistrare, unic la nivel European, începând cu data de 7 iulie 2017, anunță avocatnet.ro.

Antreprenorii vor fi obligați să solicite, din iulie, preschimbarea certificatelor de înregistrare la Registrul Comerțului.

Noul cod va permite contribuabililor să fie identificați în sistemul de interconectare a registrelor comerțului din statele membre ale Uniunii Europene (UE), din care va face parte și ONRC.

Noul cod de identificare va fi atribuit contribuabililor înregistrati la ONRC, pe lângă identificatoarele deja existente, respectiv numărul de ordine din Registrul Comertului și CUI-ul atribuit de Ministerul Finanțelor Publice.

Din 7 iulie 2017, noul cod va fi acordat automat la înmatriculare/ înregistrare solicitanților, fie că vorbim de firme, PFA, întreprinderi individuale (II) sau familiale (IF).

Pentru cele deja existente, se va putea solicita preschimbarea certificatului de înregistrare cu noul certificat, care va conține și identificatorul unic la nivel european.

Citește mai multe AICI

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor