logo
RNTV Live

Alarmant! Nivelul poluării din România depășește limitele din UE

taxe şi impozite Impozite şi taxe noi pentru şoferi
Oana Stoica
Romania are un nivel al poluării de 25 µg/m3 (microgram de particule pe metru cub de aer), peste limita europeană de 22,5 µg/m3, conform unui studiu al biroului de cercetare europeană Eurostat. Bulgaria are cel mai ridicat nivel al poluării dintre statele din Europa, în timp ce la polul opus se află Finlanda cu un nivel al poluării sub 14 µg/m3.

Studiul a măsurat gradul de poluare luand în calcul acţiunea emisiilor de particule mici, provenite din gazele de eşapament ale maşinilor, din industrie şi din încălzirea rezidenţială şi non-rezidenţială.

“Zonele rurale au un efect pozitiv asupra mediului înconjurător, dată fiind lipsa din zonele rurale a emisiilor industriale şi a traficului intens, factori esentiali ai impactului de mediu”, spune Delia Popescu, doctor inginer în cadrul Universităţii Ecologice Bucureşti, Facultatea de Ecologie şi Protecţia Mediului.

În anul 2016, în Romania aproximativ 47% din populaţie era rezidentă în mediul rural, conform datelor INS.

Sursa: ziarul financiar

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor