logo
RNTV Live

Ale, Petrolule, ale, Petrolule, adio Serie D! (GALERIE FOTO)

main
Cristian Anghelescu

Meciul retur dintre Petrolul și Dentaș contând pentru returul barajului de promovare în eșalonul trei al fotbalului românesc a strâns în tribunele arenei “Ilie Oană” circa 14.000 de spectatori, cei de la peluze și de la tribuna a doua realizând, vreme de aproape 10 minute, un show de excepție în care bannerele și mesajele în format 3D au fost puternic apreciate!

Veniți “ca mielul la tăiere”, oaspeții au reușit ceea ce nu s-a întâmplat pe propriul teren, la Răcari, adică să șuteze pe spațiul porții! Și nu oricum, ci formidabil, prin LEȚU (7), atacantul lui Dentaș prinzând “șutul vieții”, o torpilă de la circa 25 de metri care s-a oprit în vinclul din stânga lui Marinică: 0-1!

Petrolul a răspuns prin atacuri consecutive și ratări din poziții bune, doar reflexele lui Curiman sau imprecizia atacanților făcând ca scorul să rămână cel din minutul 7 până la pauză!

Repriza secundă a avut un sens unic, spre buturile echipei oaspete! Extrem de disciplinata echipă condusă de Marius Stănică a rezistat presiunii gazdelor și golul egalizator a plutit în aer încă din primele minute ale acestui mitan. A venit abia în minutul 68, după o centrare perfectă a lui N. Popescu și o reluare perfectă a lui VINTILĂ: 1-1!

Petrolul a preluat conducerea cu trei minute înaintea fluierului de final al arbitrului Dumitrache, atunci când N. POPESCU a marcat după ce a scăpat singur și l-a driblat și pe portarul Curiman: 2-1!

În minutul 90+5, beneficiind de neatenția lui Marinică, nou-intratul FL. SANDU a șutat de la 20 de metri, la colțul lung, și a egalat: 2-2!

Dar, ce a mai contat? Petrolul a promovat în Liga a treia!

  • Lovitura de începere a meciului a fost dată de Lucas, băiatul lui Claudiu Tudor, acesta fiind condus la mijlocul terenului atât de seniorul Mircea Dridea și de președintele AJF Prahova, Silviu Crângașu!
  • Cu câteva minute înaintea debutului de joc, organizatorii au decis să-i prezinte pe cei mai mulți dintre foștii fotbaliști care au îmbrăcat tricoul galben-albastru. Astfel, Ion Catană, Gheorghe Matei, Paul Gușă, Jean Grama, Sandu Pitulice, Marcel Abăluță, Laurențiu Costache, Adrian Toader, Costel Ilie, Eugen Baștină, Daniel Zafiris, Ciprian Pura, Dincuță, Măldărășanu, Nuță, Mârzea, Matei, Butufei, Oprișan, Virgil Dridea, Iuhas, C. Vasile, Ștefan, Haralambie și Mircea Dridea au fost aplaudați la scenă deschisă, așa cum merită!
  • Dacă la începutul meciului era îmbrăcat elegant, ca un președinte de club ce este, Cristi Vlad a sfârșit echipat în galben și albastru, decizia tuturor celor care răspund de destinele noii echipe fiind ca oficialul să intre în teren și să joace în ultimele minute! O recunoaștere și o retragere pe cât de meritată pe atât de frumoasă, dorită în special de suporterii cei mai fideli!

Casetă

FC Petrolul Ploiești – Dentaș Tărtășești 2-2 (0-1)

Stadion: “Ilie Oană” Ploiești. Spectatori: circa: 14.000. Marcatori: Vintilă (68), N. Popescu (87)/ Lețu (7), Fl. Sandu (90+5)

Petrolul Ploiești: Marinică – Catană, Prunescu, Frâncu, Velisar – Cl. Tudor (cpt) (84 Cr. Vlad), Chiriță (86 Nițescu) – N. Popescu, Păun (46 Butufei), D. Gheorghe – Stănescu (46 Vintilă). Antrenor: Octavian Grigore.

Dentaș Tărtășești: Curiman (90 Nedelea) – Micu (74 Costea), Mustafa, M. Sandu (cpt), Badea, D. Tudor – Dobre – Manea (54 Ana), Zaharia, Penescu, Badea – Lețu (85 Fl. Sandu). Antrenor: Marius Stănică.

Cartonașe galbene: Cl. Tudor (11)/ Micu (49), Curiman (61)

Au arbitrat: Bogdan Dumitrache – Ionuț Traian Neacșu (ambii din București) și Cristian Ionuț Măndiță (Tunari)

Observatori: Constantin Ștefan (București), pentru arbitraj și Aurel Ionescu (București), pentru joc.

 

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor