logo
RNTV Live

ALERTĂ alimentară! Unele citrice conțin substanțe interzise! Cum îți dai seama care sunt

Unele citrice conțin substanțe interzise!
Ciprian Radu

Unele citrice conțin substanțe interzise!

Pe piața românească sunt citrice care conțin  Imazalil, o substanţă interzisă de legislaţia UE.

Directorul general al ANPC a dat drept exemplu portocale aduse din Turcia.

Potrivit news.ro, directorul ANPC afirmă că ingerarea acestei substanţe atacă ficatul şi rinichii şi ar putea fi cancerigenă.

„Fructele şi legumele stropite cu acest pesticid nu au un miros diferit şi nici o culoare aparte”, precizează Paul Anghel, adăugând că legislaţia Uniunii Europene incerzice folosirea Thiabendazol – Imazalil în agricultură.

CITEȘTE și Secretar de stat reținut pentru șantaj în cazul „trenului-bombă” de la Breaza!

„Atenţie! Intoxicarea poate interveni chiar dacă nu se ingerează coaja fructelor şi legumelor stropite. Acestea trebuie spălate pentru îndepărtarea pesticidului de pe suprafaţa lor!”, subliniază directorul general al ANPC.

Cumpărătorii trebuie să fie foarte atenți când cumpără citrice. Singura metodă de evitare a acestor bombe alimentare este să vă uitați pe etichetă. Dacă au!

„Citiţi cu atenţie eticheta produselor pe care doriţi să le achiziţionaţi şi e bine sa ştiţi că: portocalele si citricele conservate cu IMAZALIL sunt foarte periculoase pentru consumul uman. THIABENDAZOL-IMAZALIL sau E233 acoperă coaja citricelor, este folosită pentru combaterea bolilor la plante si are o actiune fungicidă”, afirmă Anghel, prezentând şi o etichetă de citrice provenite din Turcia, pe care este menţionată substanţa.

 

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor