logo
RNTV Live

Alertă! Gripă aviară în Prahova

aviara (Large)
Oana Stoica

Un caz de gripă aviară a fost confirmat în Prahova, în comuna Tomșani! Virusul a fost confirmat la o pasăre găsită decedată săptămâna trecută. Se pare că pasărea cu gripă aviară a fost găsită decedată pe o baltă din Tomșani, cu rațe sălbatice, care în trecut i-a aparținut primarului comunei Albești Paleologu. Săptămâna trecută, joi, 5 ianuarie, mai multe păsări au fost găsite decedate pe balta respectivă, două găini și trei gâște. La una dintre păsări s-a confirmat infecția cu virusul gripei aviare.

Mihai Terecoasă, directorul Direcției Sanitar Veterinare Prahova, a declarat pentru ziarul Incomod: „Noi am avut moartă o gâscă domestică pentru care am trimis probe pentru confirmare la laboratorul de referință pentru gripă aviară. Am avut opt probe, cinci de la rațe, două de la gâște și una de la găină. La 7 din 8 am găsit punctul de anticorpi anti-influență, n-am găsit la găini, am găsit la gâște. Confirmare avem pentru gâsca moartă de joi. Astăzi am omorât toate păsările de gospodărie, 12 rațe domestice, două gâște și o găină și din 25 de păsări sălbatice de pe baltă am reușit să împușcăm 20, restul au zburat. Le vom duce la incinerare”, a explicat Mihai Terecoasă, directorul DSV.

Sursa: ziarulincomod.ro

Foto cu caracter ilustrativ

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor