logo
RNTV Live

Alertă printre prahoveni! Un șofer cu mașină din Franța dă lovitură după lovitură în parcările marilor magazine din apropierea Ploieștiului. Ce spun păgubiții

Franța sursă foto spynews.ro
Mihai Constantinescu

Înșelați de un tânăr cu vorbele la el

Alertă printre prahoveni! Un șofer cu mașină din Franța dă lovitură după lovitură în parcările marilor magazine din apropierea Ploieștiului. Ce spun păgubiții

Metoda de înșelat este simplă. Bărbatul pretinde că a rămas fără motorină și cere ajutorul oamenilor. În schimbul banilor primiți acesta este gata să ofere salvatorului său un ghiul de aur. De obicei, spun prahovenii, șoferul cu mașina de Franța acționează în parcările marilor magazine din apropierea Ploieștiului.

Ieri însă a fost observat în altă parte. Mai precis pe ruta Bărcănești- Ghighiu. A încercat să păcălească cu această metodă un prahovean. Bărbatul nu s-a lăsat intimidat și chiar a făcut publică întâmplarea pe un site de vânzări.

”Mare atenție! Pe ruta Bărcănești-Ghighiu… Un BMW seria 5 E60 cu numere de Franța.. O persoană de etnie romă vă face semn să opriți să îi dați bani de motorină…Vă dă în schimb un ghiul de aur…”

 

Cum păcălește oamenii?

Se pare că nu este prima dată când se apelează la astfel de tehnici pentru a face rost de bani. Un ploieștean i-a picat în capcană în urmă cu 8 luni.

”Umblă de regulă cu încă o persoană. Spune că sunt lăutari și că a rămas fără bani de combustibil și că merg la Constanța să cânte. În schimbul banilor oferă ceva sau chiar o adresă și număr de telefon. Îți spun apoi că, a doua zi după cântare, vor restitui banii primiți. M-au păcălit și pe mine acum 8-9 luni în parcare la Selgros. Le-am dat 50 de lei.

Precizez că numărul de telefon dat era corect pentru că i-am apelat pe loc. Am vrut să mă conving că totul este adevărat. Am sunat peste vreo trei zile și mi-a răspuns cineva care a spus că nu a fost nicodată în Ploiești”

Nu este singura persoană care a picat în capcană. Un alt prahovean a declarat pentru RepublikaNews că același bărbat a încercat să-l păcălească  în parcarea de la Leroy Merlin.

”Eram cu soția în parcare de la Leroy Merlin. La un moment dat, lângă noi a apărut o mașină. Un bărbat foarte cumsecade și îmbrăcat elegant ne-a rugat să-l ajutăm cu bani că a rămas fără motorină. Mi-am dat seama pe loc că este vorba de o înșelătorie și, la fel de elegant, l-am refuzat. A încercat să mă convingă că este într-o situație limită, că e om de cuvânt, dar nu a avut succes”, a spus prahoveanul

VEZI ȘI https://portal.republikanews.ro/cererea-de-prietenie-de-pe-facebook-valoare-de-70-000-de-lei-un-campinean-fost-prostit-de-o-escroaca-profesionista-din-buzau/

Nu am stat să mă gândesc că minte sau nu minte. Mi s-a părut un om cumsecade și i-am dat 30 de lei. Asta mă face să nu mai ajut vreodată pe cineva. Eram în parcare la Carrefour,a mai spus cineva pentru Republikanews.

Nu doar în parcări se folosește metoda de păcălit

Anunțul postat aseară pe site-ul de vânzări a adus după sine zeci de comentarii. Din ele se înțelege ușor că șoferul cu mașina de Franța a încercat să păcălească oameni și pe ruta Strejnic Bricostor,dar și pe Sălciile-Adâncata-Ciorani.

Astfel de practici sunt adoptate nu doar în Prahova ci în mai multe zone din țară. Cineva susține că i s-a întâmplat ceva asemănător la Tecuci.

Pentru mai multe știri, vizitați site-ul republikanews.ro

Foto cu caracter ilustrativ

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor