logo
RNTV Live

Alimentele distribuite gratuit elevilor vor fi mai sănătoase. Ce modificări a suferit programul guvernamental ”Lapte și Corn”

mere-scoli (Large)
Oana Stoica

Fructe pentru elevi.

Programul ”Lapte și Corn” în școli, se transformă. autoritățile vor ca produsele primte de copii să fie unele sănătoase.

Astfel, pe lângă noile criterii pe care trebuie să le îndeplinească cornul sau laptele, copii vor primi și fructe sau miere.

Conform Ministerului Sănătăţii, pentru un aport de fibre alimentare, elemente minerale sau vitamine, produsele de panificaţie trebuie să aibă alte caracteristici.

Fie că vorbim despre corn, baton, covrigi simpli sau biscuiţi uscaţi, aceștia trebuie să conțină făină integrală, fără adaosuri de zahăr, îndulcitori sau alţi aditivi alimentari.

Mai mult, este recomandată adăugarea de amestecuri de seminţe (floarea-soarelui, dovleac, în şi/sau mac).

Se apreciază că o alternare a porţiilor per categorie de produs poate reprezenta o soluţie, respectiv: 3 zile lapte/lactate şi 2 zile legume/fructe.

Potrivit ministerului de resort, distribuţia săptămânală va cuprinde două porţii de fructe şi/sau legume, două porţii de lapte, o porţie de produse lactate şi cinci porţii de produse de panificaţie.

Porţia de fructe şi/sau legume va fi însoţită de covrigi simpli şi/sau biscuiţi uscaţi, iar porţia de lapte şi cea de produse lactate va fi însoţită de corn sau baton.

Sursa: agerpres.ro

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor