logo
RNTV Live

Alocații mai MARI începând cu 2019

liceu agricol barcanesti elevi
rnews

Alocația pentru copii ar putea crește în 2019, potrivit unui proiect de lege depus la Senat. Acesta își propune modificarea legii privind alocația de stat pentru copii și anume modificarea Indicatorului Social de Referință, folosit ca bază de calcul.

Deși sumele nu au fost făcute publice, potrivit indicelui, de măririle substanțiale ar beneficia mai ales copiii până în 3 ani. Propunerea legislativă a fost trimisă la Consiliul Legislativ din 18 septembrie și devine lege numai dacă este aprobată de parlamentari potrivit libertatea.ro

Cuantumul alocaţiei de stat pentru copii, care se stabileşte în raport cu cu indicagtorul social de referinţă – denumit ISR, va creşte potrivit proiectului de lege, arată zf.ro.

-la 0.6 ISR pentru copii cu vârstă de până la 2 ani ( sau de până la 3 ani, în cazul copiilor cu handicap), începând cu 1 ianuarie 2019.

-la 0.3 ISR pentru copii cu vârstă cuprinsă între 2 şi 18 ani, precum şi pentru tinerii prevăzuţi la art. 1 alin (3), începând cu 1 ianuarie 2019.

ISR are o valoare actuală de 500 de lei. Unitatea exprimată în lei la nivelul căreia se raportează prestaţiile băneşti, cu excepţia indemnizaţiei de şomaj, suportate din bugetul asigurărilor pentru şomaj în vederea încadrării în muncă a anumitor categorii de persoane, este definiția ISR.

Continuarea aici:

 

https://www.libertatea.ro/ultima-ora/alocatia-pentru-copii-ar-putea-creste-2019-potrivit-unui-proiect-de-lege-depus-la-senat-copiii-pana-3-ani-primesc-mai-multi-bani-2428995?utm_source=alerta&utm_medium=website&utm_campaign=alertaDesktop

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor