Am putea intra uşor în Cartea Recordurilor! În 27 de ani, România a construit 30 DE MILIMETRI de autostradă pe cap de locuitor. Cât ne-a costat?

Am putea intra uşor în Cartea Recordurilor! În 27 de ani, România a construit 30 DE MILIMETRI de autostradă pe cap de locuitor. Acesţi 30 de milimetri sunt foarte valoroşi şi ca preţ. Calculele scot la iveală că fiecare dintre noi a plătit deja aproximativ 750 de lei.

În România s-au construit până acum 570 de kilometri de autostrada. Costurile au fost de aproximativ vreo 14 miliarde de lei, ceea ce înseamna fiecarui cetăţean dintre cei 19 milioane, îi revin 3 centimetri de autostradă. Acest lucru ne clasează în coada clasamentului în Europa.Ne -au întrcut până şi vecinii bulgari şi unguri. Unei cetăţean din Bulgaria îi revin  8,5 centimetri de autostradă, iar ungurilor le revin  câte 18 centimetri de autostradă pe cap de locuitor. La polul opus sunt Spania, Germania si Franta cu 15.000, 13.300, respectiv 11.600 de kilometri de autostrada.

citeste mai multe aici http://www.cars.ro/auto/de-ce-romania-nu-are-autostrazi-12616.html

sursa foto libertatea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cea mai tare petrecere pentru copii va avea loc la Ploiești....

Spectacol de excepție la Ploiești. Un balon cu aer cald îi va duce pe toți copiii într-o călătorie prin toată lumea. Cel mai noi concept...