logo
RNTV Live

Amendă pentru lipsa rovinietei după înstrăinarea vehiculului. Ce trebuie să știți

Țeapă de 40.000 de euro în Ploiești la vânzarea unei mașini!
Erika Stoica

În situația în care ați primit o amendă pentru lipsa rovinietei sau peajului după înstrăinarea vehiculului, acest lucru se datorează faptului că noul proprietar nu a efectuat transcrierea dreptului de proprietate în termenul prevăzut de legislație. La data contravenției, proprietarul vechi, adicá cel din acte, figura în evidențele ca deținător al vehiculului, însă obligația de plată revine exclusiv a utilizatorului vehiculului, conform prevederilor legale.

Anularea procesului verbal poate fi dispusă numai de instanța competentă, iar împotriva acestuia puteți face plângere în termen de 15 zile de la primirea acestuia.

Pentru a evita alte procese-verbale, puteți adresa organului fiscal competent în vederea respectării procedurilor și termenelor prevăzute în legislație. Organul fiscal va notifica Direcția Generală de Pașapoarte și Control a Circulației Interne cu privire la înstrăinarea vehiculului, pentru a efectua mențiunile necesare în Registrul Național de Evidență a Permiselor de Conducere și a Vehiculelor Înmatriculate.

Este important de reținut că efectuarea mențiunii de înstrăinare nu produce efectul juridic al transcrierii transmiterii dreptului de proprietate al vehiculului.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

FOTO CU CARACTER ILUSTRATIV

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor