logo
RNTV Live

Amenzi pentru aleșii care îi împiedică pe cetățeni să participe la ședințele consiliilor locale ori județene

consiliul local (5)
Oana Stoica

O propunere legislativă a unui liberal pune pe jar autoritățile locale. Ovidiu Raețchi, deputat PNL, a depus un proiect de lege care prevede amenzi pentru aleşii locali dacă pun piedici cetăţenilor care vor să participe la şedinţele consiliilor locale ori judeţene.

Parlamentarul spune că societatea civilă se plânge că nu are acces la şedinţe, deşi legea prevede că sunt publice.

De cele mai multe ori, reprezentanții consiliilor locale ori județene invocă lipsa de spațiu și refuză să-i primească pe cetățeni la ședințe. O spun chiar reprezentanții societății civile care au trăit pe pielea lor astfel de experiențe.

Irina Zamfirescu încearcă de şase luni să participe la şedinţele Primăriei Capitalei. De fiecare dată a fost oprită pentru că nu ar mai fi avut loc în sală.

Ovidiu Raeţchi, iniţiator al legii, deputat PNL: ”Această lege vine în urma unor abuzuri. Ce mi-aş dori eu este ca înainte ca legea să intre efectiv în vigoare: doamna Firea şi alţi primari din ţară care fac astfel de abuzuri să înţeleagă că e normal ca un cetăţean care contribuie cu bani la ce se întâmplă în sala respectivă să aibă tot dreptul să fie acolo în sală”.

 

 

Legea abia a fost depusă. Urmează să fie dezbătută şi votată de Camera Deputaţilor şi de Senat.

Sursa: digi24.ro

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor