ANAF, ceva mai îngâduitoare. Plafonul privind contribuabilii care apar pe „lista ruşinii”, majorat!

Plafonul privind contribuabilii care apar pe „lista ruşinii”a fost majorat. Doar românii cu datorii de peste 15.000 de lei la stat vor figura pe lista datornicilor.

Marii contribuabili vor figura pe lista rușinii de pe site-ul Fiscului dacă au datorii mai mari de 500.000 de lei, iar în cazul contribuabililor mijlociii, plafonul este de 250.000 de lei. Pentru celelalte categorii de debitori, plafonul va fi de 100.000 de lei. În această categorie, se încadrează și persoanele fizice care desfășoară activități independente sau au profesii liberale. Ceilalți debitori persoane fizice vor apărea pe lista datornicilor dacă au restanțe mai mari de 15.000 de lei.

Până acum, plafoanele erau: 1.500 de lei, pentru marii contribuabili; 1.000 de lei, pentru contribuabilii mijlocii; 500 de lei, pentru ceilalţi debitori, inclusiv în cazul persoanelor fizice care desfăşoară activităţi în mod independent sau exercită profesii libere; 100 lei, pentru persoanele fizice.

Anul trecut, pe lista celor care nu își achitaseră datoriile la stat până pe 31 martie, se aflau 187.230 de persoane fizice și firme care datorau în total 3,4 miliarde de lei.

sursa europafm.ro

sursa foto independent.md

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

“Pasul la ofsaid” cu Adrian Teodorescu

“Pasul la ofsaid” cu Adrian Teodorescu Invitatul emisiunii “Pasul la ofsaid” din această zi a fost omul de fotbal Adrian Teodorescu. Nimeni altul decât unul...