logo
RNTV Live

Anchetă / Blonda lui Sorin Oprescu a fost angajata Primăriei Ploiești timp de două săptămâni / VIDEO

oprescu-cetateanulnet–465×390
Oana Stoica

Alina Roman, cunoscută mai degrabă în presa centrală drept „blonda de la străzi a lui Oprescu” este o fostă angajată a Primăriei Capitalei, apropiată a fostului primar bucureștean Sorin Oprescu. După ce aceasta a plecat din București, se pare că municipalitatea ploieșteană a încercat să blocheze un post pentru aceasta, în cadrul Direcției Tehnic Investiții.

Alina Roman a ocupat prin concurs la data de 1 decembrie un post în cadrul Serviciului Dezvoltare, Administrare Unități de Învățământ și Sănătate. Dar, potrivit surselor, aceasta nu venea la serviciu decât foarte rar, iar postul era astfel ocupat degeaba. Mai mult decât atât, se pare că aceasta a dorit să își suspende raporturile de muncă, astfel încât postul să-i fie „rezervat”, dar să nu vină la serviciu. Numai că informația a răsuflat în spațiul public și, cel mai probabil în urma articolelor apărute în presă, Alina Roman a ales să demisioneze.

De altfel, reporterii noștri au trimis o solicitare către Primăria Ploiești în data de 7 februarie prin care ceream să ni se comunice data când Alina Roman a întrerupt raporturile de muncă, dar nici până în ziua de astăzi reporterii noștri nu au primit răspuns. Astăzi, jurnaliștii i-au solicitat primarului Adrian Dobre un punct de vedere referitor la această situație, iar acesta a spus că Roman a demisionat la două săptămâni după angajare.

Este cel puțin ciudat cum Alina Roman a depus atâtea eforturi pentru a se angaja în Primăria Ploiești, a susținut un concurs pentru ocuparea unui post, iar la mai puțin de două săptămâni a ales să își dea demisia. În plus, gurile rele spun că aceasta nu avea nevoie de un astfel de loc de muncă, plătit cu aproximativ 1.200 lei, în condițiile în care atunci când venea la serviciu afișa ținute mult mai scumpe de atât.

Reamintim că Alina Roman a demisionat în 2015 din funcția de director general al Administrației Străzilor București, după ce HotNews.ro a publicat o amplă anchetă care a arătat de ce traficul din București este unul de coșmar și cum se face Primăria vinovată de acest lucru.

N.R.: Subiectul privind angajarea Alinei Roman în cadrul Primăriei Ploiești reprezintă o investigație comună a publicațiilor Incomod și Republika News.

Vezi mai jos ce spune primarul Adrian Dobre despre Alina Roman:

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor