logo
RNTV Live

Angajaţii SGU, răsplătiţi cu cuvinte grele:”NESIMŢIŢILOR”şi “JIGODIILOR”. Care sunt cele zece revendicări/ FOTO

Candidat surpriză pentru postul de director al SGU
rnews

“Decalogul” angajaţilor de la SGU care ar fi putut stinge conflictul de muncă

Angajaţii SGU, răsplătiţi cu cuvinte grele:”NESIMŢIŢILOR”şi “JIGODIILOR”. Iată una dintre cauzele care au declanşat conflictul de muncă. Nu este singura nemulţumire a salariaţilor. Aceştia susţin că există zece motive punctuale pentru care s-a ajuns la această situaţie.

Dintre ele amintim: întâzieri salariale, neacordarea tichetelor de masă, lipsa unui nou acord colectiv de muncă care nu a fost încheiat în termenul de 60 de zile de la declanșarea negocierilor, dar şi pentru că nu s-a renunţat la practicile de intimidare a reprezentanţilor salariaţilor şi a persoanelor care intenţionează să participe la conflictul de muncă.

CITEŞTE ŞI https://portal.republikanews.ro/exclusiv-angajatii-sgu-neplatiti-ce-risca-cei-care-au-curajul-sa-vorbeasca/

Procedura a fost declanşată şi pentru că la locul de muncă sunt jigniţi, susţin angajaţii. În notificarea de declanşare a conflictului, făcută public, se specifică faptul că:

“Reprezentantul angajatorului s-a adresat oamenilor nemulţumiţi la Sectorul Sera, la Sectorul Auto şi la Sectorul Centru cu apelative de tipul “Nesimţiţilor”, “Jigodii”. Tot în notifocare se specifică şi fapul că unora dintre angajaţi li s-a interzis accesul în sediul central al societăţii”.

Oamenii sunt nemulţimiţi şi de faptul că pe timp de caniculă, programul de lucru nu este redus şi nu beneficiază de echipamente individuale de muncă la nivelul şi calitatea prevăzută de lege.

Aceştia mai vor şi respectarea drepturilor privind remuneraţia, plata la timp a salariilor şi a celorlalte drepturi şi virarea reţinerii în termene rezonabile.

Până în prezent revendicările nu au fost rezolvate.

 

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor