logo
RNTV Live

ANIVERSAREA SUCCESULUI. Ploiești West Park (PWP), cel mai mare parc privat de afaceri din sud-estul Europei, își celebrează cei 10 ani de activitate. Sute de milioane de euro investiți și mii de joburi de calitate lângă Ploiești

alinso grup
Daniel

Investiție de mai multe sute de milioane de euro în ultimii zece ani, 50 de companii renumite care oferă locuri de muncă la doar câțiva kilometri de Ploiești, mii de angajați plătiți cu salarii competitive, implicare socială și dezvoltarea unor relații excelente cu autoritățile și comunitatea locală – aceasta este cartea de vizită prezentată de Alinso Group din Belgia, dezvoltatorul Ploiești West Park (PWP), cel mai mare parc industrial și de afaceri din sud-estul Europei, la împlinirea a zece ani de activitate în România.

Rezultatele excelente din Prahova-România au fost celebrate în cadrul recepției aniversare organizată miercuri, 22 martie 2018, în incinta Ploiești West Park, eveniment la care au luat parte personalități importante ale vieții publice, ale lumii academice, parteneri economici, acționarii Domo Investment Group și angajații companiei.

Drumul de la un câmp părăsit la un parc de afaceri de referință

Ceea ce era odată o simplă zona aridă de la marginea Ploieștiului a devenit, în mai puțin de zece ani, un exemplu de bune practici în ceea ce privește dezvoltarea, grija față de mediul înconjurător și implicare socială. Ca să înțelegem corect dimensiunea investiției provenită cvasi-exclusiv din capital străin sută la sută privat, se cuvine să amintim câteva din numele „grele” care au ales să devină parteneri ai Alinso Group, alegând să investească în Ploiești West Park: Unilever, Lufkin Industries Inc (General Electric), Compania TORO, Federal Mogul, Timken, Grupul Internațional Beaulieu, Saipem (Grupul ENI), Schlumberger, Halliburton, British American Tobacco și Rockwool, lista completându-se până la cele 50 de societăți care ocupă, în prezent, parcul de afaceri.

De unde a pornit ideea și de ce Prahova-România?

Odată cu aderarea României la Uniunea Europeană și cu semnalele pozitive primite din această parte a Europei, grupul belgian a participat cu peste o sută de milioane de euro la amenajarea zonei care acoperă 300 de hectare de teren, cât este dimensiunea de azi a parcului. 50 de companii și-au pus deja bazele aici. Au fost atrase de facilitățile oferite de Ploiești West Park, care includ servicii complete, de la pază, construcții care se adaptează după cerințele clientului, consultanță și asistență la relocare și utilități la standard industriale. Alte argumente care i-au convins pe investitorii străini să aducă în Prahova sute de milioane de euro a fost poziția strategică a regiunii care este un important nod de trafic ce asigură legătura cu orice zonă a Europei, atât pe șosea cât și pe linia ferată. Orice tip de transport cargo poate pleca pe linia ferată din terminalul intermodal feroviar dezvoltat de Alinso Group, cu legătură directă cu Marea Neagră.

„Rezultatele impresionante ale investiției Alinso Group aduc, totodată, o contribuție importantă la bugetul local și național, dezvoltarea zonei producând, implicit, o creștere semnificativă a calității vieții”, a subliniat Alexandru Cristea, primarul comunei Ariceștii-Rahtivani, localitate pe teritoriul căreia s-a construit parcul privat de afaceri.

Ploiesti West Park

Nume importante prezente la sărbătorirea celor zece ani de activitate Alinso Group în România

Evenimentul aniversar al companiei Alinso Group a fost onorat de prezența Excelenței Sale Thomas BAEKELANDT, Ambasadorul Regatului Belgiei în România, președintele Consiliului Județean Prahova, Bogdan Toader, subprefectul județului Prahova, Emil Drăgănescu, președintele Camerei de Comerț și Industrie Prahova, Aurelian Gogulescu, primarul comunei Ariceștii-Rahtivani, Alexandru Cristea, acționarii grupului multinational Domo, Jan De Clerck și Jan Jr. De Clerck, foarte mulți parteneri de afaceri și clienți ai Alinso Group, precum și nenumărați reprezentanți din mediul administrativ, politic, academic și economic al județului Prahova.

Ivan Lokere, CEO Alinso Group: Am creat locuri de muncă, promovăm creativitatea în armonie cu mediul și comunitatea locală

„Bună ziua, dragi parteneri de afaceri, doamnelor și domnilor, bine ați venit la a zecea aniversare a Alinso Group în România, aici în județul Prahova.

Suntem onorați să vă avem alături, Excelența Voastră Domnule Ambasador al Belgiei, înalți reprezentanți ai autorităților locale, partenerii noștri de afaceri, acționarii noștri, și nu în ultimul rând echipa noastră extraordinară și dinamică.
Ați realizat o treabă minunată, nu numai astăzi, prin organizarea acestui eveniment, ci pentru crearea acestui mare parc de afaceri, Ploiești West Park, un parc care aduce împreună atât de multe naționalități.

De-a lungul acestei decade din România, peste 50 de clienți au intrat în parc, toți cu misiunea să creeze valoare și un mediu de lucru inspirațional. Peste 2000 de angajați se bucură să lucreze în acest parc în fiecare zi și multe alte locuri de muncă s-au creat și în afara parcului. Compania noastră are un scop precis, un scop, iar acela este de a creea locuri de muncă care să inspire și să motiveze, să dezvoltăm creativitatea, totul în armonie cu mediul înconjurător. Suntem mândri de flexibilitatea și multifuncționalitatea facilităților noastre, locul în care ne întâlnim acum fiind doar unul dintre exemple. Vă mulțumesc pentru tot!”, a declarat Ivan Lokere, CEO Alinso Group, în cadrul evenimentului aniversar.

Excelența Sa Ambasadorul Regatului Belgiei în România, Thomas BAEKELANDT: „Ivan Lokere și echipa sa au făcut o treabă extraordinară”

„Doamnelor și domnilor, bine ați venit la această aniversare de zece ani ai Alinso Group. Domo Investment Group a decis în 2008 să investească prin Alinso Group într-un parc de afaceri lângă Ploiești. A fost, la acea vreme, o investiție riscantă, de peste 130 de milioane de euro, bazată pe o încredere că dezvoltarea economică a regiunii și atractivitatea investițiilor în Ploiești ar putea fi excelente pentru producție și servicii. A fost totodată esențial ca autoritățile regionale și naționale să își mențină sprijinul pentru acest efort. Parcurile de afaceri pot rămâne atractive pentru potențialii investitori aflați în căutarea oportunităților într-o piață foarte competitivă doar dacă se oferă servicii excelente acestor clienți.

Cred că Ivan Lokere și echipa sa au făcut o treabă extraordinară în această privință. Veți afla și mai multe informații legate de efectul pozitiv al acestei investiții a DOMO Group și de dezvoltarea economică și de crearea de locuri de muncă în regiune, însă aș vrea să subliniez câteva aspecte specifice ale acestei investiții: este o initiativă privată, o sumă foarte mare a fost investită într-un proiect dificil cu un rezultat cu mari efecte pentru bunăstarea comunității locale. Ambasada Regatului Belgiei este mândră să exemplifice această investiție ca un exemplu al excelentelor relații economice dintre cele două țări din cadrul Uniunii Europene. Este o situație de tipul win-win, nu numai pentru afaceri, dar și pentru Ploiești și regiune.

Ca un ultim punct – aș vrea să transmit un mesaj unui ministru care provine din Ploiești, domnului Radu Oprea, că această investiție a DOMO Group ar putea să inspire guvernul României să abordeze inițiative în ceea ce privește legislația legată parteneriatele public-private și sunt convins că Alinso Group poate fi de mare ajutor Guvernului României”, a declarat Excelența Sa Ambasadorul Regatului Belgiei în România, Thomas BAEKELANDT

Emil Drăgănescu, subprefectul județului Prahova: „Aveți un partener de încredere în autoritățile județului Prahova”

Bună ziua, doamnelor și domnilor, Excelența Voastră Domnule Ambasador, domnule președinte, dragi gazde, vă mulțumesc că ne-ați invitat astăzi aici! Reprezint Guvernul României și în numele acesteia și a doamnei prefect, Mădălina Lupea, vă transmit la mulți ani cu ocazia aniversării. Ceea ce vedem aici este o poveste de succes. Sper ca peste zece ani să ne găsim tot aici cu mai multe file de povești de succes și cu certitudinea că în autoritățile din Prahova veți avea un partener loial, un partener de încredere și un partener corect. Aș vrea să vă transmit în numele celor care muncesc aici mulțumiri că ați ales județul nostru, unul dintre cele mai prospere județe din țară, unde veți găsi înțelegere și sprijin. Vă mulțumesc și la mulți ani!

Bogdan Toader, președintele Consiliului Județean Prahova: „Acest parc s-a dezvoltat extraordinar”

Bună ziua, la mulți ani Alinso, bună ziua doamnelor și domnilor, bună ziua Ivan Lokere, bună ziua, domnule De Clerck, este o plăcere să mă aflu aici după nouă ani, când am fost ultima dată aici prezent la inaugurarea investiției Toro. Cred că a fost printre primele de aici. De atunci am observat cum s-a dezvoltat acest parc industrial și țin să felicit atât grupul Domo, pe domnul Ivan Lokere și stafful care s-a ocupat cu dezvoltarea acestui parc.

alinso group 2 toaderCrearea parcurilor reprezintă în general un succes pentru județul Prahova, iar acest parc care s-a dezvoltat extraordinar, lucru pentru care vă felicit pe dumneavoastră, dar și autoritățile locale, pe domnul primar din Ariceștii Rahtivani aici prezent, pentru că au înțeles cât de importantă este această investiție pentru localitate, pentru că aici lucrează mai mult de 2000 de persoane din tot județul Prahova. Îmi doresc ca pe cele 120 de hectare rămase să găsiți investitori la fel de serioși ca cei pe care deja îi aveți și sper că aveți în continuare încredere că parteneriatul cu județul Prahova și cu autoritățile locale de la Ariceștii Rahtivani va fi unul serios și vă puteți baza pe noi pentru dezvoltarea afacerii. Vreau să înmânez domnului Ivan Lokere și domnului Jan De Clerck o diplomă din partea Consiliului Județean Prahova pentru contribuția deosebită adusă la creșterea economică a județului. Investitorii sunt foarte importanți pentru noi, bugetele noastre depind de aceste investiții, vă felicit pentru tot, la mulți ani!

alinso primar aricestii rahtivani alexandru cristeaAlexandru Cristea, primarul Ariceștii Rahtivani: „Datorită investiției Ploiești West Park, nivelul de trai a crescut și va continua să crească”

„Aș începe cu un dicton latin care spune „inreparabile fugit tempus” – au fugit zece ani de când Alinso a venit aici să facă o investiție, dar cei zece ani nu au trecut în van, așa că nu căutăm precum Marcel Proust timpul pierdut. Sunt zece ani de realizări, deși inițial am avut niște reticențe – părea o chestiune de Science Fiction ca la Ariceștii Rahtivani să vină niște investiții așa de mari și cu așa de mare impact asupra comunității. Putem spune că datorită investitorilor grupați în Ploiești West Park, nivelul de trai din localitatea noastră a crescut și va crește în mod constant. În numele meu, al personalului din primărie, în numele doamnelor și domnilor consilieri locali, dar mai ales în numele cetățenilor pe care momentan îi reprezint, vă mulțumesc că ne-ați dat șansa să depășim un trai infinit mai modest decât ar fi putut să fie acum. Vă mulțumim și contați pe sprijninul nostrum absolut neprecupețit”, a declarat Alexandru Cristea, primarul comunei Ariceștii Rahtivani.

alinso group 4 gogulescuAurelian Gogulescu: Ploiești West Park a stabilit un nou standard în ceea ce privește parcurile de afaceri

Exceleța Voastră Domnule Ambasador, domnule De Clerck, domnule Lokere, domnule președinte al Consiliului Județean Prahova, domnule subprefect, domnule primar, doamnelor, domnilor, aș vrea să vă spun în primul rând că îmi aduc aminte cu multă placere, cu bucurie și cu puțină emoție de ceea ce s-a întâmplat acum zece ani, când am avut onoarea să particip la festivitatea de deschidere a acestei frumoase investiții, festivitate care a avut loc la Hotel Mariott în București, ocazie cu care domnul secretar general NATO, Willy Claes, care a avut un discurs memorabil, a spus printre altele că această investiție va însemna foarte mult pentru România, că va ajunge la cifra de un miliard de euro. Sincer, la vremea aceea, cifra mi s-a părut puțin exagerată, chiar utopică, pentru că era momentul când se deschideau ușile pentru criza economică care devenise vizibilă și în România. Dar iată că, după zece ani, Ploiești West Park a devenit cel mai mare parc industrial privat din sud-estul Europei, din cele 300 de hectare 200 sunt deja ocupate, cu o investiție de aproape 800 de milioane de euro și cu 2500 de locuri de muncă. Ploiești West Park a stabilit un nou standard în ceea ce privește parcurile industriale în România și, un lucru extraordinar, a reușit să adune împreună firme din aproape 40 de state care își desfășoară activitatea în diferite domenii de activitate. Alinso Group are un merit deosebit pentru că, pe lângă faptul că este unul dintre cei mai importanți și valoroși investitori în România la ora actuală, a devenit unul dintre cei mai buni ambasadori ai județului Prahova și ai României pe toate meridianele. Despre Ploiești West Park se pot vorbi foarte multe, nu pot nu amintesc că Ploiești West Parc este unul dintre cei mai importanți membri ai Camerei de Comerț și Industrie Prahova și o prezență permanentă în topurile și clasamentele celor mai bune firme la nivel local și național. Pentru tot ce a făcut pentru județul nostru, vă rog să îmi permiteți ca în numele Colegiului Camerei de Comerț și Industrie să îi înmânez domnului Lokere, în calitate de CEO Alinso Group Romania, o diplomă de excelență care să marcheze nu numai evenimentul pe care îl sărbătorim astăzi, ci toată contribuția și meritele pe care le-a avut la aducerea investițiilor străine în județul Prahova și promovarea României în străinătate”, a declarat Aurelian Gogulescu, președintele Camerei de Comerț și Industrie Prahova.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor