logo
RNTV Live

ANM: Alertă de ploi torențiale și vânt puternic!

ANM: Alertă de ploi torențiale și vânt puternic!
Ciprian Radu

ANM: Alertă de ploi torențiale și vânt puternic!

ANM a emis o alertă de ploi torențiale însoțite de vânt intens în majoritatea regiunilor țării.

Se vor aduna cantitiăţi mari de apă. Este posibil să apară și grindina. Vântul va avea intensificări locale cu viteze ce vor depăşi 50km/h, iar pe creste, 70km/h.

Informarea meteo este valabilă de marți, de la ora 17.00, și până joi noaptea, la ora 23.00.

CITEȘTE și Vântul a rupt crengile copacilor și în Ploiești! Recomandările polițiștilor

La munte, în Maramureș, nordul Moldovei și al Transilvaniei, local în Oltenia, Muntenia și Banat în seara zilei de marți (19 septembrie) și în noaptea de marți spre miercuri (19/20 septembrie) vor fi perioade în care vremea va fi instabilă. Vor fi averse torențiale, descărcări electrice și pe arii restrânse grindină.

Începând de miercuri după-amiază (20 septembrie), fenomene specifice instabilității atmosferice se vor semnala în cea mai mare parte a țării, potrivit ANM.

În intervale scurte de timp sau prin cumulare se vor înregistra cantităţi de apă ce vor depăşi local 20 l/mp și izolat 40 l/mp.

În majoritatea regiunilor vor fi intensificări temporare ale vântului, ce vor lua și aspect de vijelie, cu viteze la rafală ce vor depăși 50…60 km/h.

SURSA: Digi 24

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor