logo
RNTV Live

ANM: Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

ploaie
Ciprian Radu

ANM avertizează că vremea va fi oscilantă în următoarele două săptămâni, iar regimul termic, anormal pentru această perioadă. Temperaturile se păstrează scăzute pentru jumătatea lunii mai, în toate regiunile.

În Muntenia, în intervalul 18 – 21 mai, vremea va fi răcoroasă pentru această perioadă din an, cu temperaturi maxime, în medie, de la 18 la 21 grade și o medie a temperaturilor minime cuprinsă între 7 și 9 grade. În perioada 15 – 17 mai, precum și în a doua săptămână, regimul termic va fi în general apropiat de cel normal pentru a treia lună de primăvară și se va caracteriza prin medii de 22 – 24 de grade ale valorilor maxime diurne și de 10 – 12 grade, ale minimelor nocturne. Pe parcursul celor două săptămâni de prognoză se vor semnala averse aproape în fiecare zi, fiind posibile și descărcările electrice, iar probabilitatea ca ploile să fie pe arii extinse și local importante cantitativ va fi mai ridicată în intervalele 18 – 19 mai și 21 – 23 mai.

La munte, în primele zile ale intervalului de prognoză, vremea va fi apropiată de cea normală termic, însă între 18 și 20 mai se va răci, astfel încât media maximelor termice va scădea de la 11 la 9 grade, iar cea a minimelor nocturne, de la 3 la zero grade. În timpul celei de-a doua săptămâni, regimul termic va fi cel normal pentru a doua jumătate a lunii mai și va fi caracterizat prin valori medii de 12 – 14 grade, ziua, și de două până la 5 grade, noaptea. În fiecare zi a perioadei celor două săptămâni de prognoză, probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi ridicată. Acestea pot fi local mai importante cantitativ în intervalele 16 – 17 mai și 21 – 26 mai.

Citește prognoza pentru toate regiunile AICI

 

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor