logo
RNTV Live

Antrenamente cu câini specializaţi pentru misiuni în vârf de munte

Antrenamente cu câini specializaţi pentru misiuni în vârf de munte
Mihai Constantinescu

Sezonul de iarnă este şi cel al tentaţiilor, mai ales pentru cei care iubesc alpinismul sau pur şi simplu preferă plimbările lungi prin vârf de munte. Din păcate acest hobby nu este  lipsit de pericole. Oricând se poate întâmpla un accident, poate chiar letal. Şi nu doar în sezonul de iarnă, ci în orice sezon. Muntele nu iartă nici o greşeală. Iată de ce, pregătirea salvatorilor care să intervină eficient este vitală. În acest sens,  o delegație a Serviciului Câini din Direcția Generală a Gărzii Naționale din Ucraina, a efectuat o vizită de studiu și informare în domeniul folosirii câinilor de serviciu în executarea misiunilor la Centrul de Perfecționare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi Montan Sinaia.

Delegației din Ucraina le-a fost prezentat rolul, organizarea și atribuțiile Centrului de Perfecționare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi Montan Sinaia în domeniul pregătirii personalului destinat să intervină în mediul montan în misiunile de căutare și salvare-evacuare cu câinii de serviciu, în ideea dezvoltării unei noi colaborări în acest domeniu cu militarii Gărzii Naționale din Ucraina.

La Centrul de Perfecționare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi Montan Sinaia, pe parcursul celor 11 ani de la înființare, au avut loc mai multe convocări ale echipelor chinologice ale Jandarmeriei Române, pentru a consolida cunoștințele teoretice, a deprinderilor, aptitudinilor și procedurilor de acțiune a echipelor pentru căutarea și salvarea victimelor surprinse de avalanșe.

Centrul de Perfecţionare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi Montan Sinaia nu  este  doar singura din România, ci unica de acest fel din sud-estul Europei. şi una dintre foarte puţinele astfel de instituţii la nivelul continentului.

Antrenamente cu câini specializaţi pentru misiuni în vârf de munte
Antrenamente cu câini specializaţi pentru misiuni în vârf de munte

foto cu caracter ilustrativ

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor