logo
RNTV Live

Antreprenorii prahoveni au aflat cum îi poate ajuta “Simulatorul de business”

hdr
rnews

Camera de Comert si Industrie Prahova in parteneriat cu Patronatul pentru IMM-uri Prahova si  firma Exelo Training&Development din Bucuresti  a organizat un workshop inovativ dedicat oamenilor de afaceri si denumit “Luarea deciziei – esenta functiei de conducere”.

Evenimentul desfasurat la sediul CCI Prahova, sala Europa,  a avut ca obiectiv informarea mediului de afaceri despre tehnologiile digitale aplicabile in piata unica europeana cu ajutorul unui produs nou, administrat de firma EXELO ,denumit “Simulatorul de Business”.

Acesta este o platforma online care simuleaza provocarile operationale ale unei organizatii si testeaza abilitatile de business ale participantilor reprezentand o aplicare a abordarii moderne a educatiei prin intermediul jocului.

Intr-un context putin predictibil, competitiv si cu nenumarate variabile, luarea deciziilor de management se poate dovedi un demers dificil. Folosind un instrument modern si interactiv de management aplicat, s-au putut  construi strategii, s-au  luat  decizii, s-au angajat oameni, intr-un cuvant s-a infruntat competiția  in mediu virtual pentru a putea ulterior in mediul real sa se  realizeze proiecte profitable .

Totul s-a întâmplat online, conform unui scenariu definit împreună cu trainerul și în parametri foarte apropiați de provocările unei afaceri reale. Cu ajutorul Simulatorului de Business se pot lua decizii, fără să fie nevoie să se  plăteasca costurile greșelilor de management din viața reală.

La workshop au participat 20 de persoane reprezentante ale mediului de afaceri prahovean si reprezentanți ai: Prefecturii Prahova, Patronatului pentru IMM-uriPrahova si Universitatii de Petrol Gaze Ploiesti.

Evenimentul a debutat cu o prezentare a platformei si a unui scenariu:  4 companii tinere care se afla in competitie in aceeasi piata. Membrii echipelor au avut ca tema sa gaseasca cele mai bune solutii pentru a convinge un investitor strategic sa le aleaga pentru urmatoarea lui investitie.

S-a lucrat interactiv, participantii au avut ocazia sa aplice practic notiuni de management, sa intelega mai bine structura unei organizatii si importanta elaborarii de  strategii, planificarea obiectivelor strategice, lucrul in echipa, importanta leadership-ului, luarea deciziilor in conditii de presiune, cum sa gestioneze schimbarea si stresul sau cum sa delege eficient.

“Simulatorul de Business” este o metoda de învățare inedita care provoaca participanții indiferent de experienta lor manageriala si de business sa comunice, sa ia decizii și sa-ș iasume responsabilitati.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor