logo
RNTV Live

Anunţ al ministrului sănătăţii venit în vizită în Prahova: De săptămâna viitoare, vom avea vaccin hexavalent pentru copii!

VACCIN BUN
Raluca Eparu

Venit în vizită în judeţul Prahova, Florian Bodog, ministrul sănătăţii, a dat mai multe veşti în legătură cu vaccinurile pentru copii. Unele sunt rele, cum este cea despre vaccinul contra hepatitei. Bodog a declarat că în cazul acestui vaccin nu e problemă de finanţare, ci una care vine din semnarea contractului cu producătorul. “Producătorul coreean nu are toate actele în regulă şi am identificat un producător european care va avea disponibilitate pentru acest vaccin undeva la sfârşitul lunii martie şi încercăm să găsim o soluţie pentru ca acest vaccin să ajungă pe urmă cât mai repede la copii. Până atunci avem ca prioritate de a demara contractul pentru vaccinul tetravalent pentru care aştept ultimele avize şi-l voi semna cel mai probabil luni sau marţi, după care va intra pe piaţă”, a declarat Bodog. În ceea ce priveşte vaccinul hexavalent acesta va intra pe piaţă după mai multe proceduri. “Procedura a fost făcută anul trecut, nu a fost semnat contractul şi nu am primit aviz CFP. Am două soluţii: fie îmi asum răspunderea şi semnez fără să am avizul de la controlul financiar preventiv şi risc să fie acuzat de abuz în serviciu, fie anulez contractul. Dacă îl anulez şi nu găsim altă soluţie în continuare nu avem vaccin hexavalent. Ştiţi că programul de vaccinare s-a schimbat şi s-au introdus mai multe vaccinări cu hexavalent pentru a suplini alte vaccinuri şi am demarat de urgenţă o procedură scurtă de achiziţionare a vaccinului şi săptămâna viitoare voi semna contractul şi acest vaccin va intra pe piaţă! Era mult mai bine dacă puteam semna contractul fără nereguli”, a explicat ministrul. În plus, va fi introdusă în schema de vaccinare pentru toţi copiii din România vaccinul pneumococic. Sunt doar trei ţări din UE unde acest vaccin nu se face obligatoriu.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor