Anunț IMPORTANT pentru români. Restricţii majore pentru zilieri

sursă foto Ziarul de Vrancea

Anunț IMPORTANT pentru români. Restricţii majore pentru ZILIERI

Legea zilierilor a fost modificată şi toate noutăţile au apăurt deja în Monitorul Oficial, anunţă ITM Prahova. Activitatea prestată de către zilieri în anul 2019 va fi supusă unor noi condiții, după ce  la sfârșitul anului trecut au fost aduse modificări importante legii care reglementează această activitate,

Cei interesaţi trebuie să ştie că printre modificări se numără şi cea referitoare la numărul de zile lucrate într-un an. Astfel, o persoană nu poate presta activităţi în regim zilier mai mult de 120 de zile în decursul unui an calendaristic, indiferent de numărul de beneficiari, cu excepţia zilierilor care prestează activităţi în domeniul creşterii animalelor în sistem extensiv prin păşunatul sezonier al ovinelor, bovinelor, cabalinelor, activităţi sezoniere în cadrul grădinilor botanice aflate în subordinea universităţilor acreditate, precum şi în domeniul viticol, pentru care perioada poate fi de 180 de zile în decursul unui an calendaristic.

La munca prestată de zilieri se mai poate apela doar în următoarele domenii:

  • agricultură, vânătoare și servicii anexe – diviziunea 01;
  • silvicultură, cu excepția exploatări forestiere – diviziunea 02;
  • pescuit și acvacultură – diviziunea 03;

Sunt prevăzute şi sancţiuni  Zilierii pot plăti amendă cuprinsă între 500 și 2.000 lei dacă muncesc mai multe zile într-un an decât cele prevăzute de lege.

În ceea ce privește plata amenzii, contravenientul (beneficiarul serviciului sau zilierul) poate achita jumătate din minimul amenzii pe loc sau cel mult în termen de 15 zile de la data înmânării procesului verbal.

Vezi şi https://www.republikanews.ro/ploiestio-tanara-a-ajuns-pe-carosabil-dupa-ce-geamul-autobuzului-s-a-desprins-ce-au-aflat-politistii/?fbclid=IwAR15pKKP7vm0cE3febNYxQOq6cKCWQzPCs4TM1CMKafzGl4e4n8FJDwNk-A

Foto cu carater ilustrativ

sponsor

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here